Një nga studentët e hadithit vdiste me mall për kërkimin e dijes. Ai do të ulej aty ku mblidheshin dijetarët dhe do të mësonte prej tyre.
Kur kaloi një kohë, ai ndjeu se nuk kishte sukses, pasi nuk mundi të fitoj dituri. Kështu ai r arsyetonte me vete: "Unë nuk jam i denjë për këtë dituri."
Ai e tha këtë duke menduar se nuk kishte kapacitet dhe se nuk ishte i kualifikuar për kërkim të dijes.
Pasi kishte lënë sferën e dijes, një ditë kaloi tek një shkëmb në të cilën uji po e pikonte, rënie pikë për pikë . Pikimi i vazhdueshëm i ujit (me vite) e kishte dëmtuar shkëmbin në një pikë ku kishte bërë një vrimë në të. Njeri qëndroi atje për një kohë, duke e shqyrtuar dhe reflektuar, dhe mendoi, "Ky ujë, pavarësisht nga butësia e tij kishte një efekt mbi këtë shkëmb të vështirë. Mendja dhe zemra ime me siguri nuk janë më të fort sa ky shkëmb dhe as dituria më e butë se sa ky ujë. "
(Kjo i bëri një përshtypje të thellë dhe) ai ishte i vendosur për t'u kthyer mbrapa duke e kërkuar diturinë, të cilën e bëri dhe shkëlqeu në të.