Es-selamu alejkum vlla i nderuar edhe une te pergezoj per kete teme qe e ke hapur Allahu te shperbleft, dhe mendimi rreth ksaj teme eshte diskutuar gjere e gjate ki diskutim ka qene qysh kur ne ishim ne medrese dhe pergjigjen na ka dhene nje Dr.Naser Ramadani i cili ishte tefsirolog. Ai tha gjgith dijetaret jane te mendimit se gjithcka qe e humb vetin dehese pasi qe behet perzirja e tyre sic eshte shembull tek uthullat lejohet me islam.
Dhe per kete ceshtje eshte mare mendimi i kimstve islam te cilet kan konstatuar se kjo ska te beje aspak me alkoolin i cili permendet ne ajetet dhe hadithet qe i ceki motra.
Ajeti dhe hadithi qe ceki motra kan te bejn me vet alkoolin si alkool si substanc ne veti dhe si pakica si shumica e saj ndalohet ajo cka hyn ne goje ndersa shtresa e jashtme e trupit lejohet te lyhet me te sic behet ne medici.
Fakti qe uthulla apo maja e saj lejohet eshte se ti poqese e pi edhe nje shishe uthulle nuk te pine por ndodh dicka tjeter dihet pergjigja e ksaj......Qe do me thene nuk ka aspak veti dehese dhe nuk mund te quhet me alkool.
Ndersa sa i perket perqindjes se alkoolit ne cokollada, bombona, e ekshtu me radhe kjo ndalohet se ketu nuk kemi te bejm me perzirje kimike po kemi te bejm drejt perdrejt me alkool, sic jane licuoret,e do emra tjeraa qe nuk me kujtohen.
Domethene ne gjerat tjera jashta uthulels dhe majes se saj jan kategorik dijetaret qe ndalohet.
Allahu e din me se miri
wes-selamu alejkum dhe ma beni hallal per vonesen po isha misafir u ktheva me vones dhe pash temen ne diskutim.
Me respekt Admin-Ilaz Salihi
www.islamieshtedrit.com
Allahu ju shperbleft per postimin.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
. . . . . . . . . . . . . . . . .Namazi im . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . Kurbani im . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Jeta ime dhe Vdekja ime janë thjesht për All-llahun, Zotin e botëve.
O Zoti ynë, na bere prej atyre qe kanë përfundim të mirë . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .A M I N . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬