Fal namaz,para se të ta falin të tjerët!?
Një njeri e kish ftuar shokun e tij në Xhami. Ishte e premte dhe po dëgjohej ezani i namazit të Xhumas. "Eja me mua në xhami.’’ i tha."Është e premte, andaj duhet ta falim namazin e xhumasë". Ti e di se unë nuk shkoj në xhami", ia ktheu ai. " E di, por më intereson shkaku ?!" "Ku e di unë", i tha ky. Ndoshta ka ndikim rrethi, dhe natyrisht nuk dua të më prishet vija e hekurit në pantallona gjatë përkuljes në namaz".Njeriu qeshi dhe i tha: " Mendoj se po bëni shaka. Ki është shkaku i mosardhjes në Xhami?" Seriozisht e kam iu përgjigj shoku. "Ti e din se unë kujdesem shumë për rrobat dhe se e dua shumë ngjyrën jeshile."Dhe ishte e vërtetë kjo. Barte rroba të pastërta dhe të bukura, gjithnjë mbante veshur dic me ngjyrë jeshile të hekurosur."mirë", i tha ky. Në Xhami ke qen ndonjihe?. Më kujtohet se kur kam qen si fëmij gjishi më merte me vete ndonjiher, por atëherë nuk mendoja për pantallonat, kurse tani që mendoj për elegancën sbesoj se do të shkoj më në Xhami!". Njeriu u befasua nga fjalët që i ndëgjoi. E sikur u pendua pendua për biseden që e kishte filluar. Mirëpo,pas di muaj për habi ndëgjoi se shoku i tij kishte shkuar në Xhami, kur ndëgjoi, papritmas me të shpejt shkoi që ta sheh shokun e tij në Xhami. Ishte e vërtet shoku i tij ndodhej në xhami, por ai tani më ishet i rresgtuar para të gjith safave, ishte me rroba me ngjyrë jeshile. Njeriu ngadal iu aftua, me zë të qetë e pyeti:" Pate deklaruar se kurrë nuk do vije në Xhami?!"Përgjigje nuk kishte nga shoku. Qëndronte I shtrirë në tabut i mbuluar me një mbulesë jeshile, i përgatitur për xhenaze.’’
Hic ke menduar për vdekjen e cila do ta shkatroj bukurin,e do ta ndryshojë fizionominë, do të pengojë nga lidhjet dhe takimet, e cila do të nxjerrë nga kënaqësia dhe begatia në një vend ku do të shkojnë të vizitojnë të gjithë më të dashurit dhe më të afërmit, por nuk mund të ndihmojnë. Do të vëndohesh në një gropë murret e së cilës janë afër njëri-tjetrit, geop kjo që nuk ka drit dhe ngrohje, në të cilën sundojnë krimbat dhe insektet tjerë. Pas kësaj, do të bëhesh dhe, të cilët do ta shkelin të tjerët me këmbë.
Mos e braktis namazin
Aid el Karni
Për forumin:islamieshtedrit
Me respekt
FURKAN