Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Konkurrenca politike ilaçi më i mirë për ekstremizmin islam Thu 10 Feb 2011 - 9:34 | |
| (Shtypi i huaj në lidhje me ngjarjet në Egjipt)Gazeta e njohur Financial Times shkruan për frikën e vendeve perëndimore se pas revolucionit egjiptian, qeverinë e këtij vendi, do ta marrën lëvizja islame “Vëllezërit Musliman”, e cila, për hir të vërtetës, është duke u forcuar pa ndërprerë që prej kur është formuar në vitin 1954. Kjo gazetë ditore shkruan se kjo lëvizje, duke luajtur me kohën, është duke e shfrytëzuar me shkathtësi represionin e regjimeve të ndryshme në Kajro dhe është duke u ngritur si grupimi opozitarë më i organizuar në Egjipt.
Financial Times, si mënyrën më të mirë për ndërprerjen e ekspansionit të “Vëllezërve Musliman”, propozon formimin e rregullave të qarta demokratike dhe zgjedhje të lira kur Mubarak të ik nga pushteti.
“Zgjedhje shumëpartiake”, apo “konkurrenca politike është ilaçi më i mirë për ekstremizmin islamik”, përfundon Financial Times.
(Breziiri)
| |
|