AFET BEADINI Imam-Aktiv
Numri i postimeve : 202 Data e regjistrimit : 15/04/2010 Mosha : 47 Nacionaliteti-Sheti : DOBERDOLL GOSTIVAR
| Titulli: Saudi: Rrokaqiell mbretëror prej 26 miliardë dollarësh Sat 9 Apr 2011 - 16:24 | |
| Tanimë është e qartë se pasanikët arabë janë të dhënë shumë pas kësaj bote, dhe nga dëshirat e tyre të mëdha është edhe ngritja e ndërtesave të larta. Pas ndërtimit të rrokaqiellit Burxh Halifa në Dubai, saudianët do të fillojnë të ndërtojnë një rrokaqiell dy herë më të madh nga ai i Dubait. Kulla mbretërore, siç është quajtur rrokaqielli, do të ndërtohet në Xhide, porti më i madh në Arabinë saudite, dhe i njëjti do të jetë i lartë 1600 metra, çka e bën dyfish më të madh se Burxh Halifa, momentalisht kulla më e madhe në botë. Adrijan Smith dhe Gordon Jil, inxhinierët që janë zgjedhur për këtë projekt nuk dyshojnë në suksesin e tij, ndërsa kulla do të ndërtohet 20 km larg qendrës së Xhides, me një kompleks shoqërues prej 23 milionë metrave katrorë. Kostoja e këtij projekti kap shifrën prej 26 miliardë dollarëve, ndërsa kulla paramendohet se do të tërheq me miliona vizitorë | |
|