Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Kameron: Alkooli po përkeqëson jetën sociale në Britani Thu 16 Feb 2012 - 0:11 | |
| - Cito :
Kryeministri britanik, David Kameron, tha se jeta sociale në vend po përkeqësohet çdo ditë e më shumë si pasojë e konsumimit të alkoolit. “Çdo natë personat në spitale apo në zyrat e policisë anekënd vendit janë të detyruar të përballen me sjelljen e keqe të personave që pinë alkool. Dhe gjendja sa vjen e bëhet më keq”.
Gjatë një vizite në një spital në veri-lindje të Anglisë, Kameron premtoi se do të merret më shumë me skandalet e dehjeve dhe abuzimit me alkoolin që i kushtojnë mbi 2.7 miliardë stërlina në vit Sistemit Shëndetësor të vendit.
Qeveria më vonë gjatë këtij viti do të shpalosë strategjinë e saj për alkoolin.
Që prej 6 prillit, do të prezantohet një urdhër ndalim për shitjen e alkoolit nën kosto – me çmim më të lirë se taksa e paguar për të, etj. Por ministrat pritet të shkojnë edhe më tej në këtë strategji, ku pritet të propozojnë rritjen e çmimit minimal për pijet alkoolike./Start/ | |
|