Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Shëroni ftohjen me Limon dhe qepë Sun 18 Dec 2011 - 15:27 | |
| Ftohja është një problem shëndetsorë I përjetuar shpesh nga ne.Për të mos e nënvlerësuar dhe për të shpëtuar sa më shpejt prej saj duhet të provojmë kurat më efektive.Në të kundërt,një ftohje e tillë mund t`I hapë rrugë problemeve më serioze, si pneumonia.Një kurë uruguaiane me limon dhe qepë është e njohur dhe efektive në kurimin e ftohjes. Qepa përdoret në kurimin e sëmundjeve të shumta, si sëmundjet e zemrës, diabeti,shkrirja e kockave etj.Ajo njihet për efektet e saj antikolesterol dhe antioksiduese.Janë të panumërta vitaminat dhe mineralet që përmban.Por, asnjë herë nuk na krijohet mundësia ta hamë qepën pa e skuqur mirë. Kjo zarzavate njihet për efektet e panumërta, pavarësisht erës së pakëndshme: Marrim një qepë dhe gjysmë limoni: e grijmë qepën dhe I hedhim lëngun e limonit të shtridhur. E përziejmë dhe e lëmë të presë për 30 minuta.Nëse dëshironi mund të përdorni dhe biber të zi sipër. Era e qepës neutralizohet nga shija e fortë e limonit.Megjithëse shija dhe era mund të ndryshojë dobitë e saj ruhen në të njejtën më nyrë.Krahas kësaj,limoni I pasur me vitamin C është shumë I dobishëm në rastet e ftohjes.Kjo sallatë mund të shërbehet pranë mishit apo pehskut.
| |
|