Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: [Shendetesi] 8 Përfitimet e ujit me limon Sun 26 Apr 2015 - 17:48 | |
| Limonët janë të mbushurë me vitaminë C, vitaminën B-kompleks, kalcium, hekur, magnez, kalium, dhe fibra. (ato përmbajnë më shumë kalium se sa një mollë ose rrush!)Për shkak të vështirësive që lëngu i limonit mund të shkaktoj në smalt të dhëmbëve tuaj, është e rëndësishme për ta holluar me ujë të ndonjë temperature (edhe pse uji i vakët është i rekomanduar). Pini atë si gjëja e parë në mëngjes, dhe prisni 15 deri në 30 minuta para ushqimit. Kjo do t’ju ndihmojë të merrni plotësisht të mirat e ujit me limon, të cilat janë të shënuara më poshtë.8 Përfitimet e ujit me limon1 – Jep sistemi juaj imunitar një nxitje Vitamina C është si kabllot pushtuese të sistemit tuaj imunitar, dhe lëngu i limonit është I mbushur me të. Niveli i vitaminës C në sistemin tuaj është një nga gjërat e para që humbin kur ju jeni të stresuar, e cila është arsyeja pse ekspertët e kanë rekomanduar përdorimin shtesë të vitaminës C gjatë ditëve stresuese.2 – Burim i shkëlqyer i kaliumit Siç është përmendur tashmë, në limon ka sasi të larta të kaliumit, e cila është e mirë për zemrër, si dhe për funksionin e trurit dhe nervave.3 – Ndihmon në tretje Lëngu i limonit jo vetëm që ndihmon në tretje nga lirimi i toksinave në traktin tuaj por edhe ndihmon në tretjen e ushqimit,si dhe në lehtësimin e simptomave të tilla si urthi dhe gogësima.4 – Mban lëkurën pa njolla Antioksidantët në lëngun e limonit ndihmojnë jo vetëm për të larguar njollat, por edhe rrudhat. Ajo gjithashtu mund të aplikohen në plagë për të zhdukur pamjen e tyre, dhe për shkak se detoksifikon gjakun tuaj, ajo do tjua mbajë lëkurën tuaj të shkëlqyeshme.5 – Ndihmon në humbjen e peshës Limonët përmbajnë shumë fibra, të cilat ndihmojnë në luftën kundër urisë.6 – Zvogëlon inflamacionin Në qoftë se ju pini ujë me limon në një bazë të rregullt, ajo do të zvogëloj aciditetin në trupin tuaj, i cili është vendi ku sëmundjet ndodhin. Ajo heq urinën në nyjet trupore, e cila është një nga shkaqet kryesore të inflamacionit.7 – Të jep energji Lëngu i limonit i ofron trupit tuaj energji kur ajo hyn në traktin tuaj të tretjes, por gjithashtu ndihmon në uljen e ankthit dhe depresionit. ( aroma e limonit ka një efekt qetësues në sistemin tuaj nervor)8 – Ndihmon për të luftuar infeksionet e ndryshme Uji i ngrohtë me limon është mënyra më efektive për të zvogëluar infeksionet. Lëngu i limonit ndihmon edhe në rritjen e sistemin tuaj imunitar, ku në të njëjtën kohë ju jeni duke luftuar infeksionin plotësisht.Jo vetëm që përfitimet e ujit me limon janë të pafundta, por ato reagojnë në ndryshimet më thelbësore edhe pse të thjeshta por të rëndësishme për shëndetin tuaj. /Mesazhi.com | |
|