Mu `adh ibn Xhebel (Allahu qoftë i kënaqur me të) ka transmetuar se Profeti (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të) ka thënë:" Allahu thotë:
"Dashuria ime u është premtuar atyre që e duan njëri-tjetrin për hir Timin. Dashuria ime u është premtuar atyre që vizitojnë njëri-tjetrin për hir Timin. Dashuria ime u është premtuar atyre që u japin njëri-tjetrit për hir Timin. Dhe dashuria ime u është premtuar atyre që qëndrojnë të lidhur me njëri-tjetrin për hir Timin '. "(Ahmedi)
Allahu na ka treguar që dashuria e tij është e lidhur me aktet e dhembshurisë ndaj të tjerëve. Afrimi pranë Allahut xh.sh. përfshinë mirëmbajtjen dhe riparimin e marrëdhënieve tona me familjen dhe miqtë.
Normalisht, aktivitetet sociale nuk janë gjërat e para që të vijnë në mendje kur jemi duke shpresuar afrimin tek All-llahu. Në vend të kësaj ne mund të përqendrohemi në namaz, bamirësi, dhe aktet e tjera të adhurimit. Megjithatë Allahu në urtësinë e Tij ka lidhur dashurinë e Tij me ruajtjen e marrëdhënieve të mira me njerëzit në jetën tonë. Ndërsa dëshira për ngritje shpirtërore mund të shkaktojë një tërheqje që qon te adhurimi dhe izolimi, ne jemi këtu të ju kujtojmë se lidhjet tona njerëzore janë domosdoshmërisht pjesë e adhurimit tonë.
Kur njerëzit e kërkojnë dashurinë e Allahut me anë të marrëdhënieve të tyre, ne fillojmë për të dëshmuar akte të mahnitshme të mirësisë, akte që ishin të pranishme në jetën e shokëve të Profetit a.s. Njerëzit janë të gatshëm të sakrifikojnë për njëri-tjetrin, vetëm për të qëndruar të lidhur mes vete.
Njerëz të tillë nuk duan mirënjohje, ata vetëm duan që të jenë pjesë e grupit të privilegjuar, atyre të cilët i do Allahu xh.sh.
/mesazhi/