Një numër i mirë i haditheve të Profetit Muhamed premtojnë shpërblime të mëdha për vepra, që në dukje të parë janë vepra të vogla të adhurimit. Për shembull, në një hadith, Profeti (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) na tregon se recitimi Sures el-Ikhlas është e barabartë me një të tretën e recituar në Kur'an, sure e cila mund të lexohet në vetëm 5 minuta. Është e vërtetë se disa raporte rreth avantazheve të akteve të caktuara janë diskredituar nga dijetarët e hadithit, si hadithe joautentike, por ende shumë hadithe të tjera janë autentike. Hadithi i mësipërm i Sures el-Ikhlas është raportuar nga Buhariu. Shuma e shpërblimit për disa vepra të vogla mund të duket në mënyrë disproporcionale e madhe, por një burim i këtyre “granteve” është verifikuar, kur është vërtetuar se Profeti i ka bërë me të vërtetë këto deklarata, që është e mjaftueshme për besimtarët e vërtetë për të larguar dyshimet dhe hequr çdo skepticizëm. Besimi i tillë tregon një nivel të lartë të besimit në Allahun dhe Profetin e Tij. Përveç kësaj, ky besim nuk është një pohim i thjeshtë, kjo është vërtetuar nga veprimi; nga entuziazmi për të përfituar nga këto oferta speciale, vazhdimisht. Është interesante se në një hadith, Profeti e lidh këtë tipar me praktikën, duke kujtuar Allahun xh.sh (duke bërë dhikër), e cila nga ana tjetër, bënë një pjesë në "oferta speciale". Pejgamberi a.s. na tregon se Allahu thotë: “ Unë jam tek mendimi i robit Tim për Mua dhe Unë jam me të sa herë më përmend Mua. Nëse më përmend në veten e tij do ta përmend në veten Time. E nëse më përmend në një kuvend do ta përmend në një kuvend më të mirë. Nëse më afrohet një pëllëmbë do t’i afrohem një pashë. Nëse më afrohet një pashë do i afrohem një milje. Nëse do vijë drejt meje duke ecur do shkoj drejt tij duke vrapuar”. (Hadith kudsij, Buhariu) Plot shpresë në mëshirën e Allahut, ne aspirojmë për shpërblimin e tij të premtuar, besimtarët e përkushtuar në këtë Pazar, shpenzojnë kohën e tyre për këto oferta dhe të maksimizuar fitimet e tyre.[justify]