Gast Vizitor
| Titulli: EFENDİMİZ'İN (s.a.v) İNSANOĞLUNU DÜŞÜNDÜREN DUASI Wed 28 Jul 2010 - 19:41 | |
| EFENDİMİZ'İN (s.a.v) İNSANOĞLUNU DÜŞÜNDÜREN DUASI “Kulluğun özü duadır, dua kulluğun ta kendisidir” (Tirmizî) diyor Efendimiz. S.a.v
Hz. Peygamber A.S. Efendimiz’in Taif yolculuğunda başına gelenlerden sonra yaptığı duayı hiç okudunuz mu? Yusuf’unu kaybeden Hz. Yakub A.S.'ın “gamımı ve kederimi ancak Allah'a arzederim” niyazındaki gönül inceliğini görürsünüz o duada. Mübarek başlarından akan kanlar sanki gözlerinden geliyormuşçasına şöyle yalvarıyordu;
“Ya Rabbi! Kuvvetimin zaafa uğradığını, çaresiz kaldığımı, halkın nazarında hor görüldüğümü ancak sana arzederim, ancak sana şikayet ederim. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Herkesin hor görüp de dalına bindiği çaresizlerin rabbi sensin! İlâhî! Huysuz, yüzsüz bir düşman eline beni düşürmeyecek, hatta hayatımın dizginlerini eline verdiğin akrabadan bir dosta bile bırakmayacak kadar beni esirgersin.Allah ım , yeterki gazabına uğramayayım, çektiğim mihnetlere, belalara aldırmam. Fakat senin af ve himayen, bana bunları da göstermeyecek kadar geniştir.Allah ım Gazabına uğramaktan, rızandan uzak düşmekten, senin o karanlıkları pırıl pırıl aydınlatan, dünya ve ahiret işlerinin medar-ı salâhı yüzünün nuruna sığınırım. İlâhi, sen razı oluncaya kadar işte affını diliyorum. Her kuvvet ve kudret ancak seninle kaimdir..."
Rahmet Peygamberinin yalvarışıdır bu. O’nun gönül dünyasını yansıtan yalvarışı. O biliyordu ki, kendisi herşeyden önce bir kuldu.( s.a..v)
Salat ve selam O nun üzerine olsun…
|
|