Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| | Dua të jem.......! | |
- Eh sa bukur është të jesh besimitar.
Në krye me flamurin shqiptar.
O Zoti im i dashur,dua të jem një krijesë që jeton në pjesët e trëndafilit tënd të bukur.Dua të jem një pjesë e vogël e Allahut. Tënd freskia të mëngjesit që gomarit çdo zemër. Jo më mirë të jem një zog që këndon aq bukur me zërin e tij,që copyright nga fluturimi i tij në qiell. Dua të jem shi i ngrohtë që bie në krahët e çdo njeriu, një shi që gomarit zemrat dhe trupin e njerëzve. Më mirë të jem një yll i bukur dhe ndriçues që qëndron në një largësi të madhe,qëndron në qiellin e pafund dhe të paskajshëm dhe që shëndrit çdo pjesë të qiellit. Dua të jem një erë e madhe dhe e qetë që version zemrat në çdo vend. Jo,jo më mirë të jem një pjesë e vogël e kripës që lëkundet nëpër valët e detit të madh,të notoj nëpër këto valë që Ti o Zot i ke krijuar. O Allah,më mirë të jem lot pendimi që rrjedh nëpër faqet e besimtarëve. Dua të jem një pjesë e tokës, që njerëzve t'ju kujtohet vdekja dhe ndëshkimi i varrit. Dua të jem një lumë i vogël që njërëzit të kujtojnë bukuritë e bukuritë e botës tjetër. Dua të jem si kjo hënë,që mban në vetë ferrin e natës kurse ajo me dritën e saj ndriçon ferrin e saj. Dua të jem si ki diell i ndriçuar që t' jap dritë gjithë kësaj botë,t' rikujton njerëzve atë ndëshkim në botën tjetër dhe se zjarri i Xhehennemit do jetë më i nxehtë se ky diell. Dua të jem një dru i madh që në të vijnë e rrënohen besimtarët dhe vlmadhëdua e mi,ndër gjethet e mia të këndojnë Kuran dhe unë fshehtas të dëgjoj zërtij e tyre të bukur duke kënduar këto shkronja dhe këto dhe këto fjalë. Dua të jem një pikë e vogël e detit që me të të version besimtari dhe ai ta kuptojë se Allahu ia ka falur këtë botë vetëm atij dhe ai duhet ta shfrytëzojë. Dua të jem një mal i mal i madh që bën hije, që qëndron krenar dhe nuk rrezovet nga mëkatet, sepse dua t' tregoj besimtarëve se duhet të jemi të fortë e të qëndrueshëm ndaj provave,sepse ato vijnë e shkojnë. Dua të jem si ky qiell e t' tregoj shokëve e vëllezërve se duhet të jemi të fortë dhe të bashkuar,ashtu si yjet në qiell.
Mesazhi i temës: Më në fund unë dua besimtar të jem që shpërblim Xhennetin e Allahut të madh ta kem.
Shkruajti:Ilaz Salihi Madhe nga libri: "Këshilla për jetë të lumtur". Autorë:Haf
sa Fetaji | |
|