“Ka shpetuar ai qe eshte pasteruar, qe perkujton madherine e Zotit te vet dhe falet.” (El A’la, 14, 15)
Të nderuar besimtare, vellezer dhe motra//anetare te forumit Islami eshte drite.
Nesër është dita e parë e Fitër-Bajramit. Ne kete dite feste e te rendesishme per paqen mbareshoqerore, riperteritjen dhe freskine tuaj shpirterore, ne kete dite te madherishme te shprehjes se solidaritetit me muslimanet anekende botes, duke mos haruar kurre vllezrit dhe motrat tane ne Siri, Irak, Afganistan, Palestin dhe Burma, duke u derguar nje lutje nga zemra si kompensim te urimit te festes se fiter-Bajramit Besimtarë myslimanë dhe anetare te forumit Islami eshte drite, kudo që ndodheni, dëshirojme ne stafi i pergjithshem i forumit Islami eshte drite t’ju shprehim urimet tona më të mira dhe më të perzemerta me mesazhin e te derguarit te Allahut, Profetit Muahammed [sal-lall-llahu alehi vsel-lem] qe ka te beje me naten e Bajramit ku thote:
“Kush e gjalleron Naten e Bajramit, permes leximit te Kur’anit, faljes se namazit, te perkujtuarit madherine e Zotit ne forma te ndryshme , zemra dhe shpirti i tyre do te mbetet i gjalle ne Diten kur te gjitha zemrat do te pushojne nga gjalleria”
Gjatë gjithë këtij muaji, përmes leximit të Kur’anit, faljes së namazit, përmes agjërimit dhe durimit tonë, përmes mirësisë dhe humanitetit, ne dëshmuam bindjet tona. Kjo ditë, është festë e cila e shënon fundin e muajit të Ramazanit, muajit që paraqet periudhën më të ndritshme në kalendarin islamik, gjatë të cilit të gjithë ne me ibadetet tona bëmë përpjekje që ti afrohemi sa më shumë Krijuesit tonë.
Wealejkum selam dhe paqa mbizotrofte me muslimanet gjate ketyre diteve te festes se fiter-bajramit.