Vërtet Namazi është mbrojtës i sigurt, largon hidhërimin, depresionin dhe sëmundjet trupore e shpirtërore. Ai është xhenneti i zemrës, rehati shpirtërore dhe qetësi mendore. Ky është Xhenneti i menjëhershëm para atij të më vonshëm!
E diel 30 Dhjetor 2012 17:13
A je i mërzitur ?
A ndjenë që je ngushtuar ?
Asnjë njeri nuk të kupton ?
A e dëshiron vdekjen ndonjëherë ?
A ndjeni mërzi dhe vetmi ?
Nëse përgjigjja juaj është Po... Shkaku është Allahu... Je larguar nga Allahu... Nuk e kujton Allahun xh.sh.?!
Saqë as kur falesh nuk e ndjen Allahun! Sepse në ato momente ti je duke u falur, por zemra jote është e sëmur!
Po!
Ajo është e sëmur moralisht: Ti je duke u falur por...!!!
Si adet e jo sikur ibadet(adhurim), ndjen që namazi është i rënd dhe e kryen atë me shpejtësi, pastaj fillon përtacin në të dhe pas kësaj fillon në lënien e tij!
A dëshiron zgjidhje?
- Përgatite zemrën tënde për namaz para se të fillosh atë.
- Përgatite nefsin tënd dhe vendin ku ti dëshiron të falesh.
- Ndjeje qëndrimin para kujt je duke dalë, e Ai është Allahu.
- Mendoj ajetet Kur’anore që je duke lexuar.
- Përmirëso marrjen e abdesit.
Në momentin kur të thuash ‘Allahu Ekber’(Allahu është më i madhi), mendo në këtë fjalë. Nuk ka të madh sikur që është Ai, I Madh dhe I Madhërishëm në çdo gjë.
Në momentin kur të thuash ‘Semia Allahu limen hamideh’(të bindemi o Allah, për Ty është falënderimi) mendo se Allahu është Ai që të dëgjon ty dhe dëgjon falënderimet që i bënë Atij, Ai të fal ty. E thua këtë sikur je duke qëndruar para frontit të mëshirshëm.
E nëse mendon që të largosh kodra me mëkate!! Shpeshto sexhdet... shpeshto sexhdet... shpeshto sexhdet... që të largosh gjithë këto mëkate.
Nëse të kaplon frikë e dhimbje dhe të rrethon hidhërimi, qohu e fal namaz sepse ai të kthen ty shpirtin dhe të përforcon nefsin. Pasha Allahun dhuntia më e madhe për neve është nëse jemi të përpiktë në këto pesë kohët e namazit. Ai (namazi) është që çdo ditë dhe natë na falë mëkatet tona dhe na ngrit në shkallë të larta tek Allahu xh.sh., pastaj ai është shpëtim prej të këqijave dhe shërim prej sëmundjeve. Hedh në ndjenjat tona vlera të pastra të bindjes dhe i mbush krahët tonë me kënaqësi.
Vërtet Namazi është mbrojtës i sigurt, largon hidhërimin, depresionin dhe sëmundjet trupore e shpirtërore. Ai është xhenneti i zemrës, rehati shpirtërore dhe qetësi mendore. Ky është Xhenneti i menjëhershëm para atij të më vonshëm!
E kush prej neve nuk e dëshiron Xhennetin e menjëhershëm para se të na jepet ai i më vonshmi?
Ata që ishin para nesh vdiqën. E ne nuk e dimë se kur do të vdesim! Andaj shpejto me tevbe(pendim) tek Allahu.
Pasha Allahun Ka njerëz të cilët na kanë zili për çdo orë që jetojmë në këtë botë...
A e dini se kush janë ata?
E ata janë banorët e varrezave...
I mençur dhe e mençur është ai/ajo që e shikon vetveten para se ta kap vdekja!
Përktheu: Zenel Hajdini