Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Rissi Rissi.....Së shpejti në Forum vjen filmi "Imam Buhari"... Sun 12 May 2013 - 15:19 | |
| Imam Buhari, DVD
"Imamët në rrugën e drejtë"
Film Artistik, DVD
Kohëzgjatja: 90 min
Përgjatë 90 minutave të këtij filmi artistik që vjen si pjesë e serisë "Imamët në rrugën e drejtë" do të shohim detaje nga jeta e dijetarit më me peshë në historinë Islame, i cili ka qenë njëri prej shkaqeve për t'u ruajtur Islami ashtu si ka zbritur, i njohur si Imam Buhariu.
Muhamed ibn Ismai el-Buhariu u rrit në shtëpi të ndershme dhe me plotë dituri, ngase i ati i tij ka qenë prej dijetarëve dhe prej transmetuesve të hadithit. Si i ri filloi mësimet e tij nëpër dijetarët e vendit të tijë dhe përparonte shumë shpejt, sidomos në shkencën e Hadithit.
Udhëtimet e tij nëpër qendrat e diturisë u shtuan shumë, gjithë këtë e bënte për të kërkuar diturinë nga shumë dijetarë.
Prej vendeve që ka kërkuar dituri janë:
Meke, Medine, Sham, Egjipt, Harran, Musil, Basra, Kufe, Bagdad, Horosan, Irak etj.
Udhëtimi i tij nëpër këto vende i bëri shumë dobi sepse ai ishte i zellëshëm gjatë kërkimit të diturisë, meditonte çdoherë dhe e përsëriste atë që kishte mësuar.
Dijetarët prej të cilëve përfitoi janë shum, ngase kiste udhëtuar në shumë vende, ashtu që ka dëgjuar dhe ka shkruar, nga mbi 1080 dijetarë.
Prej nxënësve m të njohur të tij janë: Ebul Husejn, Muslim ibn Haxhxhaxh, Trimidhiu, Nesaiu, Ebu Hatem, Ebu Zur'ah, Ibn Huzejme dhe tjerë.
Ibn Ebi Shejbe ka thënë: "Nuk kemi parë anjëherë sikur Buhariu".
Ibn Huzejme ka thënë: "Nën këtë Qiell nuk kam parë njeri më të ditur në hadith dhe me memorie më të fortë se sa Muhamed ibn Ismail el-Buhariu".
Dijetarët kanë thënë se nuk është çudi se i ka ditur hadithet saktësishtë, çudi është se në moment i ka mësuar edhe hadithet që i kanë thënë ata. Libri me të cilin u bë i njlhur si imam i fesë është Sahihul Buhariu, në të cilin ka përbledhur hadithe të Resulullahut a.s.. të gjitha hadithet në këtë libër janë të vërteta.
Dijetatër kanë thë se libri më i vëretetë pas Kur'anit është Sahihu i Buhariut. | |
|
aksaja Motrat islame
Numri i postimeve : 50 Data e regjistrimit : 28/09/2012
| Titulli: Re: Rissi Rissi.....Së shpejti në Forum vjen filmi "Imam Buhari"... Mon 13 May 2013 - 9:35 | |
| Allahu ju shperbleft, por filmi i ises a.s. perse nuk jan pjeset tjera ne perkthim. | |
|
Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Re: Rissi Rissi.....Së shpejti në Forum vjen filmi "Imam Buhari"... Mon 13 May 2013 - 9:43 | |
| Amiin.Nuk jan në përkthim sepse nuk kemi njç përkthyes nga frangjishtja apo Arabishtja edhe për epizodin e 7 e kemi përkthimin po shumë punë sun e bëjm përkthimin.Inshallah do ta mundësojm nëse gjejm ndonjë prkthyes. | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: Rissi Rissi.....Së shpejti në Forum vjen filmi "Imam Buhari"... | |
| |
|