Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Rissi në Forum*****Së shpejti vjen në Forum Filmi "Imam Muslimi" Bazuar në histori të vërtet Thu 28 Nov 2013 - 0:32 | |
| “Imamët në rrugën e drejtë” IMAM MUSLIMIFilm Artistik - Admin shkruajti:
Ky film artistik për gjatë 90 minutave na sjell detaje nga jeta e imamit të njohur Muslim ibn Haxhxhen-Nisaburi.
Imam Muslimi pati fatin që të merr dijen prej imamëve më të njohur të kohës së tij. Ai mësoi tek Imam Ahmed ibn Hanbeli, Imam Is-hak ibn Rahavejh, Imam Se1id ibn Ebi Shejbe, Imam El-Lejkth ibn S1ad, Imam Uthman ibn Muhamed ibn Ebi Shejbe, Imam Ebu Zur`a Er-Razi dhe shumë tjerë. Imam Mizi në librin e tij “Tehdhibul Kelam” (27/499) përmend me emër mbi 250 mësues të Imam Muslimit.
Numri i nxënësve që morën dituri prej tij është gjithashtu i madh në mesin e tyre më të njohur janë: Imam Tirmidhiu, Ibrahim ibn Is-hak Es-Sajrafij, Ahmed ibn Mubarek el Mustemli, Salih ibn Muhamed El Hafidh, Abdullah ibn Jahja Es-Serhasij El Kadi, Imam Ebu Bekr Muhamed ibn Is-hak ibn Huzejme, Imam Ebu Avane El Isfirainij dhe shumë tjerë.
Ekziston konsensus i dijetarëve Islam për vendin e lartë të Imam Muslimit në mesin e dijetarëve. Veprimtaria e tij në lëmin e hadithit dhe fjalët e Imamëve flasin qartë për dhe gradën e lartë të cilën e arriti Imam Muslimi.
Is`hak ibn Mensuri i ka thënë: “Nuk do të mungoje hairi në mesin e muslimanëve derisa është gjallë Imam Muslimi”
Libri më i njohur i tij është “Es-Sahih” i cili konsiderohet si libër bazë në lëmin e hadithit dhe libër në i saktë pas librit “El Xhami Es-Sahih” të Imam Buhariut.
Filmi është në gjuhën arabe i përkthyer me titra në gjuhën shqipe | |
|