Është nga gradat më të larta të shpirtit Dashuria për Allahun shijohet dhe nuk mundë të para ftyrohet .Gjithkush nuk e kupton .
Disa i kanë thënë frigë, por jo,nuk është e tëra kjo. Adhurimi i vertetë ëshët dashuria.
Kur e pyeten Xhunejdin çka dhe si është dashurija për Allah? Ai uli kokën dhe qau duke thën :Do të thotë i dashuruar në Allahun xh.sh. është ai që është i larguar nga vetja e tij.
Çdo gjë e tij është për Allah...
Një dijetar tjetër ka thënë dashurija për Allahun e lartësuarë do të thotë të duash atë që e don Allahu dhe të urresh atë që e urren Allahu Subhanehu ve teala.
Edhe tek populli ynë shqiptarë shpesh burrat lidhen për dashurin ndajë Allahut,edhepse në term thuhet nga rrënja e gjuhes arabe ne turqishte.Rizaja e Zotit,Rizaja e Allahut.Për riza të Allahut.Apo edhe betohen Pasha rizen e Zotit.
Ishte një herë një burrë koprrac dhe hipokrit dhe ishte betuar duke i thën gruas së tij që të mos jepte sadaka.Një ditë erdhi në deren e shtëpisë së tyre një i varfër dhe tha:Për htaër të Allahut më jepni diçka për të ngrënë.Ajo i jep tre fleta buke.kur po largohej takohet me të zotin e shtëpisë, dhe ky e pyet kush ta dha këtë ushqim.Lypsi i përgjigjet: Ma dhanë nga filan shtëpia, dhe ky e kuptoi se ishte shtëpija e vetë.Kur hyri në shtëpi i tha gruas së tij:A nuk të pata thënë që mos të japësh sadaka?Gruaja i përgjigjet: Po por unë ia dhash për hatër të Allahut e dua Allahun më së shumti dhe për rizan e tij dashurin ndaj tij ia dhashë. Pas pak ky hipokrit e ndezi furrën me zjarrë dhe i tha grues së vet.Çohu dhe futu ne zjarrë për hatër të Allahut për dashurin që e ke për Allah.Dhe kjo u ngrit u zbukurua ndërkohë ky po i thotë.përse po zbukurohesh i përgjigjet i dashuri zbukurohet për të dashurin dhe unë po e vizitojë të dashurin tim.Pastaj e hodhi vehten në furrë.Pas tre ditësh erdhi ky hipokriti dhe e hapi deren e furrës dhe çfarë të shikonte.Gruaja e tij ishte shëndosh e mirë dhe aty i tha:A nuk e ke dijtur që zjarri nuk e djeg të dashurin e Allahut.