Burimet nga Kunduzi raportojnë se të premten më 2 korrik, në ora 03:30, katër muxhahid taliban fidai – sakrifikues, ashtu siç i quajnë Afganët luftëtarët të cilët luftojnë deri në vdekje, e sulmuan një ndërtesë tre katëshe e cila dyshohet se ka qenë bazë e CIA-s, e cila zyrtarisht është quajtur ”baza e agjencioneve për ndihma humanitare, USAID”.
Në deklaratë raportohet se një muxhahid, me emrin Abdul– Wehab, ka thyer hyrjen e bazës dhe pastaj e ka aktivizuar eksplozivin. Menjëherë pas tij kanë sulmuar tre muxhahid -Ebu Bekri, Faruku dhe Abdul-Kahhar dhe kanë filluar të gjuajnë mbi armikun e trishtuar nga gjumi.
Gati të gjithë që janë gjendur në bazë janë mbytur. Deklaratat e lajmëruara thonë se talibanët i kanë mbytur 50-70 okupator.
Spikeri i Emirateve Islamme të Afganistanit, Muxhahidi Zabihullah, në bisedën telefonike me zyrën e CNN-t të Kabullit, ka thënë se janë mbytur më së paku 50 okupator në bazë. Ka thënë se bazën e kanë sulmuar 6 muxhahid.
Për sulmin e muxhahidëve në bazë, nga citimi i spikerit të Emirateve Islame të Afganistanit, gjithashtu kanë raportuar edhe agjencionet e tjera gazetareske, në mes tyre AFP dhe El-Xhezira.
“Sot në mëngjes gjashtë muxhahidë kanë sulmuar zyrën amerikane për zhvillim”,ka thënë në bisedën telefonike nga lokacioni i panjohur, Muxhahidi Zabihullah, për AFP.
Në deklaratat e më vonshme të agjencionit AP, Muxhahidi Zabihullah i ka thënë korrespodentit të atij agjencioni se muxhahidët e kanë sulmuar qendrën për ushtrime të maronitëve të ushtrisë afgane dhe me këtë rast janë mbytur 55 ushtarë okupator.
Siç thotë korrespodenti i El-Xhezires, spikeri i Emirateve Islame të Afganistanit ka thënë se kjo “mirëseardhje” për gjeneralin e sapo ardhur të ushtrisë okupatore dhe porosinë atij që të fillon me planifikimin e tërheqjes ushtria e okupatorit nga Afganistanit.
Felëshuesit kanë deklaruar se në katin e dytë janë gjetur trupat e pesë muxhahidëve, shehidëve inshAllah.
Ministri i punëve të jashtme të Gjermanisë ka deklaruar se në mesin e të mbyturve është edhe një shtetas gjerman, deklaron AP.
Lufta në Kunduz është ndalë diku rreth mesditës, thonë burimet, të cilat gjithashtu transmetojnë se pas eksplodimit dhe marrjes së ndërtesës, në luftë janë mbytur rreth 20 felëshues të Karzait, të cilët kanë ardhur në vendin e betejës, që të luftojnë kundër muxhahidëve.
Burimi: kavkaz center, put vjernika
www.botaislame.com