SA BUJAR ESHTE ALLAHU XH.SH
-Ne te kaluaren jetonte nje idhujtar,qe kishte gdhendur nje idhull prej guri dhe e adhuronte ate cdo dite.Ai e thirte ate 'Ja Sanem'.Per shtatedhjet vjet,ai e adhuronte kete idhull.Nje ditew ai gabimisht thiri 'Ja Samed'ne vend te Ja Sanem.Samed eshte emer i Allahut qe do te thote"Ai te cilit cdo krijes i drejtohet"Allahu teala menjihere ju pergjigj ketij idhujtari duke thene:Une jam prezent o robi Im".
Engjujt e pyeten Allahun,pse Ai ju pergjigj perderisa ai bile nuk e thiri ate Allahun qellimisht.
Allahu u tha Melekve."Ka shtatedhjet vjet qe e pres kete rob Timin qe te kthehet kah Une!"
- Nese nena ka vetem nje femije ,atehere valle sa do ta donte ate.Ai do te ishte freskia e syve te saj dhe qetesia e z\emres se saj.Por,nese ky femije e thir ate'Mami"me shume se kater ose pes here,ajo do te iritohet edhe pse e don ate me shume se vehten.Ndersa kur na e thirim Allahun.Ai na pergjigjet 70 here duke thene :Lebejk ja abdi (Une jam ketu o robi Im)"Sa te pafat qe jemi ne qe nuk e kemi njohur Allahun tone,i cili eshte aq Bujar,i Meshirshem dhe Fales".
Burim Sherifi