LENIE E NAMAZIT PS ME KEQ SE PROSTITUCIONI!!!
- Nje grua prej Beni Israileve erdhi tek Pejnbgamberi Musa-a.sdhe i tha:"O i derguri i Allahut,kam bere nje mekat te madh,por pastaj i'u pendova Allahut dhe i'u luta per faljen e Tij.
Te lutem kerkoji Allahut qe ta pranoi pendimin tim e te ma fal mekatin."Pejngamberi Musa(a.s)e pyeti:"Cfar ke bere?"Ajo u pergjigj:"O Pejngamber i Allahut,une kam bere kurveri(prostitucion) dhe me vone linda nje djale,te cilin e vrava."
Musa a.s i tha:"Ik oj grua e lige,se mos na kap zjari prej Qielli te gjitheve prej mekatit tend te shemtuar!"Pas kesaj,ajo shkoi me zemer te thyer.Atehere Xhibrili a.s zbriti dhe i tha Musait a.s:Pse e ktheve mbrapsht nje grua te penduar?A nuk ke hasur ne ndonje me te lige se ajo?"Musa a.s e pyeti Xhibrilin:"O Xhibril,kush munde te jete i tille ?"Xhibrili ju pergjigj:"Ai qe e le pas dore Namazin qellimisht dhe ne menyre te vazhdueshme eshte me i keq se ai qe ben prostitucion(zina).
Vllezer dhe motra te nderuar!Le te na sherbeje ky shembull dhe ta kuptojme mire vleren e Namazit apo mekatin nese nuk e falim ate ne regull.
Zoti na befte nga ata qe e falin namazin ashtu sic Allahu xh.sh eshte i kenaqur.
Amin Amin Amin
Pergaditi:
Burim Sherifi