Moter e nderuar,
Jemi ne kohet e veshtirsise, sprovave te renda kure prinderit nuk perkujdesen per te ardhmen e bijve te tyre, kure nenat sado qe te merkosen, bijat s'i degjojne: kure baba bashke me te birin bejne vepra te liga e zhyten ne mekate te medha.
Jemi ne kohen kure kaplone injoranca e thelle. Njerzit, duke perfshire edhe muslimanet fare pak dine per fene e tyre: gojete e tyre thone ate qe nuk ua thote zemra.
Mendjete e njerzve jane prengosure nga epshi e lakmijae dunjase.
Jemi paralajmerues se do vije nje dite kur muslimanete do jene shume , por si shkuma e detit.
Jemi deshmitare moter e nderuare , se , shume njerz zgjohen duke thene
'' Bismilah '' , ama mbremja i ze duke mohuar Zotin: edhe pse gjuha e tyre nuk e mohojne , por zemra e mendja u shkeputen prej udhezimite te Tij, sikur te mos ekzistonte Zoti (Allahu na ruajte !): shfrenohen , shkelin parimete , veprat e tyre behen pengese ne rrugen e Zotite , bejne mekate te medha dhe aspak nuk brengosen. E i derguari i Allahute salAllahu alejhi ve selame na paralajmeroi se , do vije nje dite kur njerzite do te zgjohen besimtare ndersa ne mbremje behen jobesimtare.
A thua, nuk na mjaftone Zoti yne dhe i derguari i Tij? A nuk tha Zoti se , Kur'ani eshte udhezues per te devotshmite ?! A nuk tha Zoti yne se keni shembullin me te mire te derguarine e Tij , Muhamedine salAllahu alejhi selam ?!
Ne duhete te behemi te qendrueshem. Kur?! Ne kohen e sprovave.
Kur shoqerine e kaplone injoranca, pavedija , imoraliteti e te ligat, ne duhete te durojme , e jo vetem te durojme , por edhe t'i sfidojme e t'u themi atyre me krenari '' une jame muslimane ! Zot kam Allahune , qe me mbron: Mesues kam Muhamedin alejhi selam qe me keshillon e me udheheq! Ndersa ju , o te zhyture ne injorance e ne epshe, dijeni se , keni harruare Zotin tuaj, qe ju krijoi!
Andaj, mos lejoni ta rrembejne qetesin qe ta dha Zoti! Mos lejo qe te behesh per e kurthve te djallit te mallkuar.
Eshte armiku i hapte! Eshte betuar se do t'i largoje njerzite nga rruga e drejte e Zotite , por perveq nje kategiri njerzishe te cilete edhe Zoti i ruane , E ata jane : besimtaret e sinqerte !