VËlla I Dashur!
VËLLA I DASHUR!
O ti, i cili ecën nëpër disa shtigje të gabuara, derisa jeta të kalon në mëkate, kurvëri dhe pije.
Sa herë e ke kaluar natën me gotën e alkoolit, me atë gotë të helmit. Përse vëlla? Vallë, a të sjellë diç të mirë kjo? Ndalu, mos u sorollat më! Mendo vëlla!
A pyet ndonjëher se kush je dhe çka je? Mos mendo, vëlla, që do të jetosh përgjithmonë dhe që kjo jetë është gjithçka. Vallë, numri i varreve të cilat i sheh çdo ditë, nuk janë argument i qartë që nesër edhe ti do të jesh njëri prej tyre? Që do ta lëshë tërë pasurinë e kësaj bote dhe i vetëm, të nisesh në amshim.
Çfarë mendon, vëlla, kush e ka krijuar të gjithë këtë, të gjithë këtë botë, kosmosin, mua e ty? Nuk ka mundur kjo ashtu të lind, nga vetja. Dije që Krijuesi i vetëm i gjithë kësaj, është Zot im dhe i yti, Zoti i gjithë botës – Allahu.
Provo të mendosh. Kuptoje që ti je një rob i thjeshtë, asgjë, kokërr e pluhurit. E prap, aq i vogël dhe i padobishëm, merr guxim që ti shkelësh urdhërat e Zotit tënd. Të fyesh emrin e Tij të ndershëm.
Mendon që je hero kur shkon në pijetore, kur harxhon para në shërbyeset të cilat të shërbejnë me minifund, kur then gotat për ndonjë këngë që të ka “prekur”? Çfarë mendon vëlla, që në atë gjendje të të gjejë vdekja? A pyesesh çfarë do të ndodhte me ty? Përsëri të paralajmërojë të mendosh.
Thotë Allahu: “O ju që besuat, ska dyshim se vera, bixozi, idhujt dhe hedhja e shigjetës (për fall) janë vepra të ndyta nga shejtani. Pra, largohuni prej tyre që të jeni të shpëtuar.". (Kur'an)
Vëlla, Allahu ta jep mundësinë që në vend të kafeneve, të shkosh në xhami, të jetosh me jetën e besimtarit dhe të kuptosh se sa e mirë është jeta e besimtarit. Ai të jep mundësi të mira të kësaj bote, por edhe premtimin dhe të mirat e asaj bote. Sepse do të vijë dita, vëlla, kur do të përgjigjesh për veprat e tua. Atëherë nuk do të jenë haverat e tu nga kafeneja, as shërbyeset tua me minifunda, por ti dhe vetëm ti vëlla do ta durosh. Provo ta paramendosh amshimin. E tek amshimin në xhehennem, amshimin në dhimbje dhe vuajtje. Vallë a është kjo që dëshiron? Ndalu dhe mendo mirë cilës rrugë do të nisesh. Rrugës e cila shpien në argëtim për një kohë e pastaj xhehennemin, apo shtegut të paraardhësve tuaj të drejtë? Krejt kjo është vetëm për ty. Më beso që të dëshiroj çdo të mirë. E të mirën mund ta arrish vetëm në besimin në Allahun. Nëse vendos që të ndryshosh, atëherë mbi ty le të jetë paqja dhe shpëtimi i Zotit. Por, nëse vazhdon me të vjetrën, atëherë më dhimbsesh, sepse atëherë me siguri je njëri prej të humburve.
pregaditi motra juaj ne islam