Zudi Fejzuli Administrator
Numri i postimeve : 633 Data e regjistrimit : 17/05/2010 Nacionaliteti-Sheti : Bologna.Italy
| Titulli: JA ALLAH!! Fri 5 Nov 2010 - 19:29 | |
| Emri ALLAH!! Kur njeriut ne kete bote i zihen rruget,dhe problemet e kesaj bote aryne kulminacionin njeriu theret o ALLAH. Kur udhetari i nates humbe rrugen, dhe shpresa per orientim te duhur shuhet, njeriu theret o ALLAH. Kur marinaret humbin kontrollin a anijes te cilet drejtojne, dhe kur gjenden ne prage te fundosjes ne uje ata therasin o ALLAH. Kur te demtuarit i behet padrejtesi e madhe, dhe kur askush nuk interesohet per gjendjen e tij ai theret o ALLAH Kur t'i vella derdhe lotin diku neper qoshe dhe mundohesh qe mos te sheh askush ne qetesi dhe paqe e therete emrin e krijuesit tende O ALLAH. Kur te vareferit i mbyllen syte dhe ai nuk sheh me nga varferija ai theret O ALLAH!! Emri Allah permbane vlera shum te medha per te gjithe, andaj linde pyetja pse te ndodhin keto gjera vetem ateher kure na kemi nevoj per Allahun tone? A, thua pse nuk i pergjigjemi kur Ai neve na theret, mos haro se Allahu neve na theret ne pese kohet e namazit! T'i vella apo moter a je pergjigjur kesaj thyrje? E pastaj mos thuaj se un e shpresoj ndihmen e Zotit,dhe un kame forte bindje se Allahu do te me ndihmoje, sepse gabohesh.! Per te patur kete bindje me pare duhet qe te kishe bere diçka per Zotin tende, sote namzin e sabahut a e ke falur ne xhami, apo vete e ke falur? Apo...ndoshta se ke falur fare, prej ketu duhet qe t'i ndertojshe raportet me Allahun xh.sh. Pastaj a je pergjigjur gjithemone ndihmes se nevojtarit, Allahu xh.sh ne nje hadith kudesi thote:''O robi im un te kam kerkuare e ti nuk me ke dhene, robi do te thote:''O Zote por T'i je Zoti i botrave Ti nuk ke nevoj per ndihmen e roberve tu, Allahu do te thote:''Un nuk kam nevoj, dhe nuk kam nevoj, por a nuk tu kujtua kur kerkoj ndihme robi im vellau it, e t'i nuk iu pergjigje, e sikur te ishe pergjigjur do te me gjejshe mua ati.'' Pastaj a te ka kaluar dita e ti nuke ke munguar ne aktivitete fetare , ne thyrje te njerzeve reth Islamit,dhe ne shum gjera qe Allahun e egezojne. Pra nese t'i vella apo moter gjithmon si proukupim i ke detyrat e Allahut xh.sh ateher shpresoje ndihmen e Allahut se me te vertet do ta gjejsh Pra edhe neve e lusim Allahun xh.sh qe te na beje prej atyre qe e permendim shum Allahun xh.sh,dhe te jemi prej atyre qe e meritojme ndihmen e Allahut AMIN.....wealejkum selam
Prg: Hfz Zudi Fejzuli | |
|