Nje dite Ebu Xhehli i tha Resulullahit s.v.s:"Prej fisit te Beni Hashimit nuk ka ardh njeri me fytyre me te shemtuar se tenden."
Pejngamberi jone i nderuar s.v.s i tha:Sa do qe e kaperceve cakun,perseri e the t verteten."
Pak me pas prane Resulullahit s.v.s erdhi Ebu Bekri r.a dhe i the:"O Pejngamber me fytyre si diell,nuk kam pare fytyre me te bukur se tenden."
Resulullahi s.v.s i tha:"O miku im,O ti qe ke shpetuar prej botes se padobishme,e the te verteten."
Ata qe ndodheshin aty u quditen shume dhe pyeten:"O Resulallah ,kta te dy thane gjera te kunderta nga njeri tjetri,ndersa ti u the te dyve "The te vertetn",Cila eshte arsyeja e kesaj?"
Pejngamberi a.s u tha:"Une jam nje pasqyre qe e ka pastruar Allahu ,Ai qe me veshtron mua sheh Vetveten".
Ketij tregimi do ja bashkangjesedhe nji thenie te urte qe perdoret:"Mos e vet se tregon vete"Cdo kush e tregon veten e vet nji dite ne realitet se kush eshte,prandaj sa do qe te fshihet nji dite do zbulohet.Zoti na pastrofte nga cdo gje e keqe dhe ligesi.amin...
prg.burim sherifi