Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Pasqyra!!! Sun 6 Feb 2011 - 19:01 | |
| - Cito :
Një herë, një ministër,ndërsa po shetiste në treg bashkë me parinë e tij, kaloi në rrugën e pazarit të robërve. Njerëzit e shkretë që kishin humbur lirinë, shiteshin një nga një. Ministri u afrua te robërit. Ai dëshironte t`i shikonte më nga afër. Një rob I moshuar iu drejtua ministrit duke I thënë: -I nderuari ynë, në çallmën tuaj ka një njollë. Ministri e hoqi çallmën dhe e pa. Robi kishte të drejtë. Domethënë, kishte orë që shetiste kështu dhe të gjithë e kishin parë pa ia vënë aksush në dukje. U turpërua humë. I mërzitur shikoi parinë e tij dhe I tha: Ju keni bërë sikur nuk shikoni dhe më keni lënë të shëtis në këtë gjendje. Nuk keni nxjerë zë, edhe pse e keni parë njollën në çantën time. Miku im I vërtetë paska qenë ky rob I shkretë, por unë nuk dija se ai është miku im. Unë nuk mund ta pranoj që miku im të shitej si rob prandaj blijeni atë menjëherë dhe falenja lirinë! Ministri, për të mos u haruar ansjëherë nga kjo ngjarje, e bëri tablo këtë hadith të Pejgamberit tonë të nderuar dhe I dërgoi parisë së tij: [b]“Besimtari është pasqyra e besimtarit” | |
|