Tregim i nje metafore nga mufes-siri i njohur Ismailhaki Murseliu per krijimin e Ademit a.s. me nje domethenie maramendese.
ALLAHU KUR KRIJOI ADAMIN A.S.
Gjeja e pare qe ia dha ishte mendjadhe i tha zgjidhe nje vend ne trupin e Ademit a.s. ajo zgjodhi trurin.
Pastaj krijoi imanindhe i tha zgjidhe nje vend ne trupin e Ademita.s. imanizgjodhi zemren
Pastaj krijoi turpin dhe i tha zgjidhe nje vend ne trupin e Ademita.s. kurse turpi zgjodhi [font=Arial Black]fytyren.
PAS TYRE ALLAHU XH.SH. KRIJOI EDHE TRI TIPARE TE KUNDERTA E TE LARTE PERMENDURAVE:
Krijoi hidherimin dhe i tha te zere nje vend ne trupin e Ademita.s. ai zgjodhi trurin por truri reagoi dhe i tha nese ti vjen ketu une largohem ne dy bashke JO.
Pastaj krijoi smiren, urrejtjen, mosbesimin dhe u tha zgjedhjani nje vend ne trupin e Ademit a.s. ato zgjodhen zemrenpor menjehere reagoi imani duke u thene nese ju vini ketu une largohem ne bashke kure JO.
Pastaj krijoi fesadin, mosmareveshtjen dhe ajo zgjodhi fytyren ndersa turpi reagoi ashper dhe tha nese ata vijne une largohem.