Dr. Halid Faik el-‘Ubejdi
KUR’ANI, FARMACIA DHE
TRAJTIMI I SËMUNDJEVE
- Këshilla Kur’anore dhe profetike për trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve
- Përshkrime të shumë bimëve mjeksore dhe bimëve që mund të ndihmojnë në shërimin dhe parandalimin e mjaft sëmundjeve
- Shprehitë e një mënyrë jetese të shëndetshme
Perkthyes:
Afet Beadini
Boton Sh.B.Thesari – Gostivar
Se shpejti ne shitje.......
Nje pjese nga ky liber
ILACI ME I RI – ILACI KURANOR
3-PËRFITIMET SHËNDETËSORE
Duke e përshkruar këtë, Allahu thotë në librin e Tij me urtësi:
“Dhe (përkujtoju njerëzve) atë ditë, kur në secilin popull do të sjellim dëshmitar kundër tyre, e ty të sjellim dëshmitarë kundër atyre. Ne ty ta shpallëm librin sqarim për çdo send, udhëzim e mëshirë dhe myzhde për muslimanët. " (An-Nahl, 89)
Kështu, Kur’ani është sqarim për çdo send, udhëzim e mëshirë për të gjitha gjërat, shërim dhe shpëtim; në të ndodhen edhe lajmet e mira rreth fitores së këtij besimit, lajmet e gëzuara rreth Xhenetit, të cilat e kanë mahnitur shkencën, dhe kjo mahnitje i shtyu shumë prej tyre të merren me atë, ashtu siç tha Profeti a.s. në hadithin që e përmendëm në fillim të kësaj serie të 15 librave.
Prandaj, shumë prej tyre i janë drejtuar Kur'anit si burim zbulimesh. Ekspertët e insekteve e kanë të njohur se bardhësia në shirit grade - glaukom16, është shkaktuar nga presioni në rritje në sy si rrjedhojë e ndryshimeve emocionale të shkaktuara nga emocionet e mendore, për shkak të pikëllimit të madh, dhe kjo po ndodh përsëri si produkt i presionit të gjakut. Në lidhje me këtë kemi gjetur në Kur'an një dëshmi duke e lexuar rrëfimin për historinë e Jakupit a.s. dhe të birit të tij, Jusufit a.s, në Suren Jusuf, në të cilën thuhet:
Dhe, ua ktheu shpinën e tha: "O dëshpërim i im për Jusufin, dhe nga pikëllimi iu zbardhën të dy sytë, po i përmbajtur (nga pikëllimi). ". (Jusuf, 84)
Kuptimi i kësaj është se kur Jakubi a.s, mësoi për humbjen e të birit, u sëmurë, u trishtua, u pikëllua dhe duke qarë intensivisht, në mënyrë që ajo ishte shkak që për këtë t’i mblidhej bardhësia në sy dhe të verbohej.
Organizata botërore e shëndetësisë vlerëson se sot në botë nga Glaukoma vuajnë 13.5 milionë njerëz.
fotot ///////////////////////////////////// fq 28
Studimit të këtij ajeti i është përkushtuar një mjek egjiptian duke na zbuluar se uji i lëngët nga e cila është trajtuar lëngu i bardhë posedon përbërje të njëjtë kimike si djersa njerëzore, ose djersa nga trupi. Kjo ide ka lindur në bazë të rrëfimit rreth Jusufit a.s. Pikëllimi i madh e trishtoi babain e tij Jakubin a.s., dhe kështu nga pikëllimi për djalin e humbur sytë e tij u verbëruan duke qarë. Kur Jusufi erdhi në një pozitë të lartë dhe kur u takua me vëllezërit e tij, ai u tha atyre për të marrë këmishën e tij dhe e vuri në fytyrën e babait të tij, kështu shikimi i tij do t’i kthehet. Ata vepruan kështu, dhe pamja e Jakubit a.s. u kthye. Kjo është theksuar në Suren Jusuf, në të cilën thuhet:
84. Dhe, ua ktheu shpinën e tha: "O dëshpërim i im për Jusufin, dhe nga pikëllimi iu zbardhën të dy sytë, po i përmbajtur (nga pikëllimi).
85. Ata thanë: "Për All-llahun ti vazhdimisht e përkujton Jusufin derisa do të sëmuresh rëndë, e të shkatërrohesh".
86. Ai (Jakubi) tha: "Unë hidhërimin tim dhe pikëllimin tim ia parashtroj All-llahut, e unë di për All-llahun atë që ju nuk e dini".
87. (Jakubi u tha të bijve të vet) "O bijtë e mi, shkoni dhe hulumtoni (në Egjipt) për Jusufin dhe vëllain e tij, e mos e humbni shpresën nga mëshira e All-llahut, pse vetëm populli jobesimtar e humb shpresën në All-llahun".
88. (shkuan) E kur hynë tek ai i thanë: "O ti zotëri, neve dhe familjen tonë na ka goditur skamje e vështirë, e kemi ardhur me një mall të vjetër, e ti pra na mbush masën (barrën) dhe na dhuro, All-llahu i shpërblen ata që dhurojnë".
89. Ai (Jusufi) tha: "A e dini çka keni bërë me Jusufin dhe vëllain e tij kur ishit injorantë?"
90. Ata thanë: "A ti je vetë Jusufi?" Ai tha: "Unë jam Jusufi, e ky është vëllai im, All-llahu na dhuroi shpëtimin, pse ai që ruhet dhe bën durim, s'ka dyshim All-llahu nuk humb shpërblimin e punëmirëve".
91. Ata thanë: "Pasha All-llahun, është e vërtetë se All-llahu të ka lartësuar mbi ne, kurse ne vërtet ishim fajtorë!"
92. Ai tha: "Sot nuk ka qortim kundër jush, All-llahu ju faltë juve; Ai është më mëshirues i mëshiruesve!
93. Ju shkoni me këtë këmishën time, dhe hidhnia atë babait tim në fytyrë, e atij do t'i kthehet të pamurit, e pastaj ejani tek unë me tërë familjen time".
94. (u nisën) Dhe posa u ndanë devet (prej qytetit), i ati i tyre tha: "Unë po e ndiej erën e Jusufit, mos më konsideroni të matufosur." (këtë ia tha familjes së vet në Palestinë).
95. Ata (që ishin prezent) thanë: "Për All-llahun, ti vërtet qëmoti je në humbje".
96. E kur erdhi myzhdexhiu, ia vuri atë (këmishën) mbi fytyrën e tij, atij iu kthye të pamurit dhe tha: "A nuk ju thashë se unë di nga All-llahu çka ju nuk dini?". "(Jusuf, 84-96)
Pasi tërësisht të analizohen këto ajete, shohim se fjala "kezim" do të thotë humbja e shikimit për shkak të pikëllimit. Pastaj të analizojmë edhe këtë ajet: “Ju shkoni me këtë këmishën time, dhe hidhni atë babait tim në fytyrë, e atij do t'i kthehet të pamurit, e pastaj ejani tek unë me tërë familjen time.”
Gjithashtu, duhet të analizojmë edhe ajetin: "Unë po e ndiej erën e Jusufit, mos më konsideroni të matufosur."
Pastaj ti lidhim ajetet me rezultatin të cilat në mënyrë eksplicite e shpjegojnë ajeti në vijim:
96. E kur erdhi myzhdexhiu, ia vuri atë (këmishën) mbi fytyrën e tij, atij iu kthye të pamurit dhe tha: "A nuk ju thashë se unë di nga All-llahu çka ju nuk dini?" '"(Jusuf, 96)
Foto fq 29
…………………………………….. rritja e presionit në sy shkakton shtypje në nervin e syrit dhe dëmtimin e tij
Mjekut egjiptian i lindi kjo ide teksa ishte duke menduar rreth ajeteve të përmendura kur'anore: ai e pyeti veten se çfarë mund të jetë ajo që ndodhej në këmishë, e cila ndihmoi të shëronte verbërinë e bardhë, apo të ujit të bardhë me sy, dhe cilat mund të jenë lidhjet midis atyre dy gjërave?
Ai bëri shumë studime, kështu që ai më në fund doli me idenë se djersa e cila qëndroi në këmishë kishte një ndikim të caktuar. Ai filloi me një studim të detajuar të kësaj djerse që eventualisht të arrinte në një zbulim të madh, duke e zbatuar këtë metodë të njëjtë në disa raste me të njëjtën sëmundje. Ky studim u krye me një sukses shumë të madh. Studimi i tij u shpall dhe ilaçi i ri kur’anor u bë një ilaç që filloi të përdoret në gjithë botën. Ai ishte disa pika me ujë të bardhë për shërim, për të cilën flet edhe Kur'anit. Allahu është më i madh dhe vetëm Atij i takon çdo respekt.
Foto fq 30
Në fotografi janë paraqitur mënyra e drejtë e larjes së syve me pika për në sy.
Pjese e shkputur nga kjo liber e cila ka 300 fq format b5 inshalla mbrenda muajit do te jete ne shitje
SH.B.Thesari Gostivar