Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Jeta jote e meriton Sun 2 Oct 2011 - 9:44 | |
| Një djalë katërmbëdhjetë vjeçar, doli bashkë me familjen për një shëtitje detare. Pasi varka e tyre qëndroi në bregun e një deti, e gjithë familja u angazhua me përgatitjen e drekës. Ndërkohë, djali katërmbëdhjetë vjeçar, i afrohet molit duke dashur të vëzhgojë peshqit. Në një moment, ai e humbet ekuilibrin dhe bie në det. I tmerruar ai filloi të kërkojë ndihmë, por sa zhurma e detit aq dhe ajo e erës, bëri që askush nga familjarët të mos e dëgjojë. Një i moshuar që u ndodh aty, menjëherë u hodh në det që ta shpëtojë dhe në fakt ia doli mbanë. Pasi e nxori nga uji, i moshuari e mbajti adoleshentin në krahë dhe ua dorëzoi prindërve të cilët e falënderuan. Para se i moshuari të largohej, adoleshenti e kishte marrë tashmë veten dhe duke e shoqëruar, ai i puthi kokën dhe i tha:”Sinqerisht ju falënderoj me gjithë zemër! Juve më shpëtuat jetën.”
Pa shtuar asnjë fjalë më shumë, i moshuari ia ktheu:”Uroj që jeta jote t’ia ketë vlejtur të shpëtohet!”
Nga kjo fjali, më lindën disa pyetje të cilat po i përmbledh si më poshtë:
Nëse ju do të ishit në vendin e këtij djaloshi, vallë a do ia vlente jeta juaj të shpëtohej?
A ndjen se ke vlerë e cila të bën të kujdesesh për veten dhe mungesa jote u shkakton humbje të tjerëve?
A ke ndonjë objektiv për të cilin jeton dhe që frikësohesh nga vdekja para se ta realizosh?
A ke ndërmend të lësh gjurmë kur të ndahesh nga kjo botë? | |
|
besiminezemer Motrat islame
Numri i postimeve : 141 Data e regjistrimit : 06/09/2011
| Titulli: Re: Jeta jote e meriton Sun 2 Oct 2011 - 11:08 | |
| Allahu te shperblefte shume e bukur.objektivi i vetem qe do te deshiroja te realizoj pra se te vdes eshte nje dhe vetem nje ,te fitoj kenaqesin e ALLAHUT... ky eshte objektivi i jetes sone te shkurte ne dynja. mendoj objektivi me kryesor! kjo eshte nje lutje, qe lutem per vete dhe per te gjithe vellezerit dhe motra muslimane... | |
|
Jasemina Motrat islame
Numri i postimeve : 523 Data e regjistrimit : 19/02/2011 Nacionaliteti-Sheti : Aty ku ma ka dhan Zoti rriskun..NE TOK
| Titulli: Re: Jeta jote e meriton Sun 2 Oct 2011 - 13:43 | |
| Di dhe nje rast tjeter ka qen nje plak dhe nje djal i ri : Djaloshi i ri ka qen i shkolluar sa ka lexuar shume libra , ndersa plaku kishte qen pa shkoll vetem se ne jeten e ti kishte ditur not (me notu ) Tani ndodhen ne nje anije (bark e vogel ) dhe djaloshi i thot plakut o xhaxhin ke shkoll ti ke mesur dicka ne jeten tende ...Plaku ja kthen : Jo thot nuk di un nuk kam mesuar di vetem not ....Ahh i thot djaloshi ty te paska iku gjysa e jetes...Pastaj e pyet plaku djaloshin:...po ti bir im a din te notosh ...Jo i thot djali .....ahhh thot bir meqe mua me ka iku gjysa e jetes ndersa ty do te ik krejt jeta nese kjo anije praptohet .... Sa per pyetjet : - Cito :
- ga kjo fjali, më lindën disa pyetje të cilat po i përmbledh si më poshtë:
Nëse ju do të ishit në vendin e këtij djaloshi, vallë a do ia vlente jeta juaj të shpëtohej?
A ndjen se ke vlerë e cila të bën të kujdesesh për veten dhe mungesa jote u shkakton humbje të tjerëve?
A ke ndonjë objektiv për të cilin jeton dhe që frikësohesh nga vdekja para se ta realizosh?
A ke ndërmend të lësh gjurmë kur të ndahesh nga kjo botë? -Mendoj qe po do ja vlente jeta te vazhdoj me tutje ... -Nuk di cka te them ktu , mundem ti mungoj dikujt me ato vlerat e mia... -Mua me duket e teper ndonjehere cdo gje qe jemi te lidhur me kete jete se nuk shof asnje pun te hajrt per ahiretin , keshtu qe realizimi im eshte qe sa me shum te bej per ate bote( ahiretin) edhe pse e ndjej veten qe shum pak punoj shum pak duhet me teper ... -Gjurma ime do te ishite per cdo rast familja ime , veprat e mia , zekati im, dordhenja ime , gje qe nuk e permendi asnjehere po e din ato njerz vet se sa kam be por gjithmon dike u nis per Allah jo per insanin .... | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: Jeta jote e meriton | |
| |
|