Admine-Meli Administrator
Numri i postimeve : 160 Data e regjistrimit : 20/09/2011 Mosha : 36 Nacionaliteti-Sheti : Tetove
| Titulli: Allahu Ekber,çdo brengë largohet nga zemra Sun 12 Feb 2012 - 0:55 | |
| [/i][/font] Zemra jote është e butë dhe e mbushur përplot me besim ndaj Zotit të botës.Ti ke dëshirë të madhe që të futesh në këtë besim por një gjë të ndalon të ecësh në rrugën e bukur të Allahut Një.Ke frikë se ndoshta humbesh, se ndoshta çdo gjë do të largohet nga ti.Qëndron në një skaj i mërzitur, çdo brengë e ke në zemrën tënde dhe shpirtin tënd dhe kjo të bën tëlargohesh nga Allahu.
Pse nuk mendon se pas vështirësive vjen lehtësimi, pas robërisë liri, pas lodhjes me siguri vjen gjumi,pas sëmundjes shërimi.[i]Pra All-llahu nuk të lë të braktisur në greminë, të hedhur e të coptuar.Ndaj po të them: "Kij shpresë në Allahun se ndoshta Ai ta sjell fitoren e ti çel dyert e çështjeve të vështira nga ana e Tij". (El-Maide:52)[b]
Të lutem mos rri me atë skaj të shtëpisë tënde, ngrihu e çlirohu nga ato pranga, bëj durim para sprovave të Allahut sepse Ai të do, prandaj të sprovon. Qëndro dhe kij durim se Allahu do ti shpërblejë durimtarët.Dije se Allahu të sprovon mirëpo për të mirën tënde, dije se nëse je durimtarë do të të shlyhen mëkatet e nëparshme, qofshin ato edhe sa shkuma e detit.
Shpresa jote le të bgelë te Allahu, drita e syve të tu, pranvera e shpirtit tënd.Nëse Allahun e ke shok të pandashëmdo të zotrosh çdo gjësi në këtë botë, ahstu edhe në tjetrën.Ty të majfton të thuash: "Kurrsesi! Me mua është Zoti im, Ai që do të më udhëzojë"( Esh-Shuara: a 62) Zemra do të stabilizitohet me përmbjajtjen e emrit të Tij është më i lavdëruar , prandaj vetëm me Të mundohem të mos i këpusësh lidhjet.
[b]Fletë trëndafili: Nëse breengat të kanë ngushtuar, mbështetu tek All-llahu se vetëm Ai do të të ndihmojë. | |
|