Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Një mësim nga një vajzë e vogël.... Sun 11 Mar 2012 - 12:55 | |
| Një biznesmen u ndal pranë një dyqani, ku tregtoheshin lule natyrale.Donte të blinte një buqetë, për t`ia dërguar nënës në shenjë respekti dhe dashuria.Nga që e ëma jetonte larg,shumë larg,mendoi që lulet t`ia dërgonte me postë.
Sapo vuri këmbën e parë në dyqan, vrullin ia ndali një vajzë e vogël, e cila qëndronte në buzë të trotuarit.Ajo i vështronte me ëndje lulet e bukura shumëngjyrëshe. Biznismeni iu afrua dhe e pyeti: -Çfarë të shqetëson?...Mund të të ndihmoj..... Ajo e vështroi e habitur dhe iu përgjigj: -Dëshiroj të blej një trëndafil të kuq për nënën time!Kam vetëm 70 lekë,ndërsa trëndafili kushton 200 lekë. Biznismeni buzëqeshi dhe i tha: -Eja me mua! Do ta blej unë trδndafilin e kuq. Ai ia bleu lulen me kënaqësi vajzës, dhe, ndërkohë porositi tufën e luleve për nënën e tij. Në dalje të dyqanit, biznesmeni i tha vajzës: -Unë mund të të përcjell dhe në shtëpi.... Vajza nuk foli.E vështroi.... -Të lu...tem më ço atje, ku prehet nëna ime!-tha duke iu dridhur buza.
Biznesmeni, në fillim nuk i kuptoi fjalët e vajzës, por gjatë rrugës, e mori vesh se po shkonin drejt varrezave të qytetit.
Vajza me lot në sy dhe me lot mbi petale, vendosi në heshtje trëndafilin e kuq mbi varrin e nënës së saj....
Biznesmeni u kthye menjëherë tek dyqani i luleve.Anuloi porosinë që kishte bërë pak më parë: lulet t`i dërgonte me postë.
Bleu një buqetë të madhe me lule, nga më të shtrenjtat.Vendosi të udhëtonte kilometra të tëra, veç ta shikonte nënën, ta përqafonte atë, dhe me duar të tij t`ia dhuronte buqetën që kishte përgatitur.
Do t`i thoshte përmes fjalëve të zemrës: "Nënë!Sa të dua, moj nënë!...
Përgatiti:Gilman Kazazi Shkrujti: Ilaz Salihi Marur nga Revista Etika për fëmijë Mars 2012
| |
|
Jasemina Motrat islame
Numri i postimeve : 523 Data e regjistrimit : 19/02/2011 Nacionaliteti-Sheti : Aty ku ma ka dhan Zoti rriskun..NE TOK
| Titulli: Re: Një mësim nga një vajzë e vogël.... Sun 11 Mar 2012 - 15:28 | |
| Shume interesante dhe prekse ky dedikim per nenen .. Nuk mund te gjejm raste te shkrujame per nenat se sa te shtrejta jan ne bote ato dhe sa e gjej e vlershme qe eshte . | |
|