Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Haithe mbi Agjërimin Sat 7 Jul 2012 - 14:26 | |
| [Only admins are allowed to see this image] “Çdo punë e birit të Ademit është e tij me përjashtim të agjërimit, i cili është i Imi dhe Unë e shpërblej me të …” (Buhariu, Muslimi)
Transmetohet nga Ebu Hurejra se Profeti (a.s.) ka thënë: “Agjërimi është mburojë. Kur ndonjëri prej jush agjëron nuk duhet të flasë fjalë (të këqija) dhe të veprojë vepra të pahijshme. Kur dikush e godet apo e shan, le të thotë: “Jam agjërues, jam agjërues.” Pasha Atë në dorën e të cilit është vetja ime, era e gojës së agjëruesit tek Allahu është më e mirë se era e miskut” (Buhariu, Muslimi)
Hudhejfe ka thënë se ka dëgjuar Profetin (a.s.) të thotë: “Sprovën e personit në familjen e tij, pasurinë e tij, fqinjin e tij, e fshin namazi, agjërimi dhe sadakaja” (Buhariu dhe Muslimi)
Transmetohet nga Sehl, i cili rrëfen se Profeti (a.s.) ka thënë: “Në xhenet ka një derë që quhet Rejhan. Në ditën e Kiametit futen prej saj vetëm agjëruesit dhe nuk futen në të tjetër veç tyre. U thuhet: ‘Ku janë agjëruesit?’ Kur futen ajo mbyllet dhe nuk futet tjetër veç tyre”. (Buhariu dhe Muslimi)
Ebu Hurejra rrëfen se Profeti (a.s.) ka thënë: “Kur vjen Ramazani hapen dyert e qiellit, mbyllen dyert e xhehenemit dhe shejtanët lidhen” (Buhariu dhe Muslimi)
Ebu Hurejra rrëfen se Profeti (a.s.) ka thënë: “Kush ngrihet Natën e Kadrit me besim dhe përkushtim i falen atij gjynahet e kaluara. Kush agjëron me besim dhe përkushtim i falen atij gjynahet e kaluara” (Buhariu dhe Muslimi)
“Çdo punë e birit të Ademit është për të, shpërblehet prej dhjetë deri në shtatqind herë më shumë, përveç agjërimit, që në të vërtetë është vetëm për Mua dhe unë e shpërblejë për të, e lë epshin e vet dhe ushqimin e tij vetëm për Mua. Agjëruesi ka dy gëzime: një gëzim e ka kur të bëjë iftar dhe tjetrin kur të takoj All-llahun” (Muttefekun Alejh)
“Agjërimi dhe Kur’ani ndërmjetësojnë për robin në ditën e gjykimit. Agjërimi thotë: O All-llah, i kam larguar ata nga ushqimi dhe kënaqësitë pra mundësoma mua që të ndërmjetësoj për të. Poashtu edhe Kur’ani thotë: O All-llah i kam ndaluar ata nga gjumi i natës, prandaj mundësoma mua që të ndërmjetësoj për ta. All-llahu (xh.sh.) ua mundëson që të dyve” (Ahmedi)
Nga Ebu Hurejre (r.a.) transmetohet se ky e ka pyetur Pejgamberin Muhamed (a.s.) : Cila është vepra më e mirë? Ka thënë: “Agjëro, me agjërimin nuk ka të barabartë.”[b] | |
|