Te nderuar anetare te forumit "Islami eshte drite", Allahu ju ruajt. Besoj se edhe ju keni dëgjuar dhe e keni parë këtë ndodhi të madhe për të cilën folën të gjitha mediumet dhe u bë top temë e njerëzve në gjithe Boten, gjegjësisht fjala është për klonimin e deles skoceze të quajtur Dolli. Kanë arritur të bëjnë një kopje plotësisht identike me delen e cila është klonuar, në asgjë nuk dallohet nga ajo. Kjo gjë i frikësoi njerëzit që mos ndodh diçka e tillë edhe te njerëzit.
Eshte pyetur Dijetari i njohur Islam Dr.Jusuf el-Kardavi ne lidhje me kolonimin e njerezeve dhe ai eshte pergjigjur ne mnyre kategorik se nje gje e tille eshte harma ne Islam. Mirpo kur u pyet nese lejohet kolonimi e kafsheve gje e cila edhe ka ndodhur me delen Dolli, ai u pergjigje: "KLONIM NË BOTËN SHTAZORE LEJOHET ME KUSHTE
Ne, e lejojmë klonimin në botën shtazore, me kushte:
1-Që në këtë punë, të ketë një dobi reale për njerëzit, e jo dobi të imagjinuar për disa njerëz.
2-Ky veprim, mos të shkaktojë një dëm më të madh se kjo dobi. Kjo, ngase sot njerëzit në përgjithësi, e dijetarët në veçanti, janë vërtetuar se dëmi i bimëve në të cilat është intervenuar gjenetikisht, është më i madh se dobia, dhe në anë të ndryshme të botës, apelohet që të ketë kujdes ndaj kësaj dukurie.
3-Mos të dëmtohet apo maltretohet vetë kafsha, bile edhe pas një periudhe më të gjatë. Kjo, ngase dëmtimi dhe maltretimi i kafshëve, është i ndaluar në fenë e Allahut.(pergjigjet Dr.Jusuf el-Kardavi)
Pra ne te nderuar anetare sipas burimeve dhe fetvate te Dijetarit te mirnjohur ne fjal kuptojme se kolonimi i njerezve thjeshte eshte nje veper penale ne Islam.....Andaj mua me intereson qe te mare opinionin e juaj me kolonimin e kafsheve qe Dr.Jusuf el-Kardavi e lejon nje gje te tille. A do t'i ndihmoj njerzimit ky kolonim sidoms industris buqesore ne zhvillimin dhe lehtesimin e jetes se perditshme.