Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Harta e ibadetit të haxhiut në Meke Tue 9 Oct 2012 - 15:53 | |
| ..1-300x216.jpg" style="width: 217px;height: 175px" border="0" alt=""/> Receta e shërimit të sëmundjeve të zemrës1.- Përfundo Kuranin çdo të tretën ditë, duke lexuar çdo ditë nga dhjetë xhuza. 2.- Fali njëqind reqate në ditë, duke pasur parasysh llogarinë e një reqati me njëqind mijë sevape. 3.- Shpeshto dhikrin, përkujtimin e Allahut sepse kjo është më e mira, më e rëndësishme dhe më me vlefshme: - 1000-herë Istigfarë; (ESTAGFIRULLAHE VE ETUBU ILEJHI); - 1000-herë salavate mbi Muhamedin sal-Allahu alejhi ve selem; - 1000-herë Bakijat Es-salihat; (SUBHANALLAH, ELHAMDU LILAH, LA ILAHE IL-LALLAH, ALLAHU EKBER, LA HAVLE VE LA KUVETE IL- LA BIL-LAH); - 1000-herë “Dy fjalët e dashura” (SUBHANALLAHI VE BI HAMDIHI, SUBHANALLAHIL ADHIM); - 1000-herë “tehlilin” LA ILAHE IL-LALLAH; 4.- Katër tavafe brenda ditës. - Një tavaf pas lindjes së diellit; - Një tavaf ne mes ditë; - Një tavaf në darkë (në fillim të natës); - Një tavaf në kohën e syfyrit (në fund të natës). Të llojllojshme 5.- Mbylle gojën dhe ruaje gjuhën, hape atë dhe angazhoje vetëm në ibadet. 6.- Largohu prej bisedave të kota të dynjasë, ngjalle në vete dertin e Ahiretit. 7.- Mos lëviz shumë, qëndro sa të mundesh afër Qabes. 8.- Angazho mendjen në itaatin e Allahut dhe kënaqësinë e Tij. 9.- Mos u kundërshto me askënd, mos zgjatë muhabet, mos polemizo, merru me veten. 10.- Mos trego dyfaqësi me askënd, përpiqu adhurimin ta bësh me sinqeritet. 11.- Mos e tepro në gjumë, të mjaftojnë vetëm 4-orë gjumë. 12.- Mos e tepro në ushqim. 13.- Përmbaje shikim nga haramet. 14.- Tregohu i mirësjellshëm me çdo kënd. Përktheu dhe përshtati: Ulvi Fejzullahu | |
|