Komenti i Ulemave për JoMedhhebistët
Dr. Ali Xhuma , myftiu i madh i Egjiptit në lidhje me jomedhhebistët thotë : " Janë një grup i vogël të quajtur Wehabistë, ata janë duke bërë shumë përçarje deri në ditët e sodit, për këtë ne i thërrasim muslimanët të kenë kujdes prej tyre . Wehabistët i ka kundërshtuar Ibn Haxheri , si dhe el Bejdaviu , Askalani , sepse ata nuk e mbajnë mjekrën sipas rregullave , pa nevojë e shkurton teshën e tij , e detyron gruan me mbuluar fytyrën , etj. dhe thotë se këtë e lexova te Ibn Uthejmin , ibn Baz, apo Albani , dhe kur ta shohësh , pas 2 jave u bë hoxhë , por unë (Ali Xhuma) u them se për tu bërë hoxhë duhet më së paku 30 vjet mësim . Cilin e ndjek vehabisti , i cili për 2 javë bëhet hoxhë , por le ta dinë se ajo është rruga më e shpejtë për në zjarr . Sepse ai më vonë do të flas pa dituri për fenë , për gjërat që nuk i din , flet për Kuranin , Sunnetin , se ky hadith është sahih , ai daif , ka thënë i Dërguari s.a.v.s. , por nuk e din se një hadith që është te një dijetar i mirë te tjetri është i dobët dhe e kundërta , e mos flasim për gjuhën arabe që nuk e kuptojnë fare " .
Po ashtu dijetari i famshëm Abdul Hamid el Kishk (1933-1996) ka thënë për to :
"Muslimanët janë të konfrontuar me lloj-lloj grupe të cilët thonë se thërrasim në islam , ata nuk e kanë marrë diturinë prej hoxhallarëve por prej librave dhe të cilat nuk i kanë kuptuar , dhe moda e tyre është ky hadith është daif , ai selefist i lexon 3 fjalë ose fletushka të Ibn Tejmijes dhe disa libra të ibn Abdul Wehabit , pastaj mendon se është i aftë të jep përgjigje fetare " !!! .....