Selamun Alejkum.
Mnedoj se nuk është e ndaluar të punoj naj person (e) si gjikatës(e) pa mar parasysh se nuk punohet me ligjet e Kuranit ne at shtet, përkundrazi do të ishte më e dobishme sikur të kemi nje gjikatës(e) i(e) cili do të punonte me nder me respekt ku ai(ajo) do te mbroj njerzit(muslimanët) që jetojn po në at shtet.
Mnedoj se jan te tepërta ata që thon se nuk lejohet punësimi për shkak se jetojm në një shtet ku nuk ka ligje Kurani, edhe ata shtete që ne i konsiderojm se jan Isame, nuk punojn me Kuranin por me urdherin e mbretit i cili i mbisundon, shembuj ka shum sa që nuk dua ti ceki këtu.
Nëse nuk bën punësimi si gjikatës(e) si lejohet pra punsimi në administrat shtetrore ku njeri llogaritet si puntor nuk punon a mer rog, kjo është edhe më e ndaluar.
Dhe nëse shkojm në kët këndveshtrim atëher ne as që duhet te jetojm në kët tok, per shkak se edhe ushqimi, ajri, etj etj nuk jan "Islame"sipas disave, këta teza jan te pabaza dhe pa vend.
A më mir të punoj [ersoni(nja) si një gjikates(e) e te mbroj njerzit e tij, ose më mir të rij e ti shikoj se si ata maltretohen nga të tjetrët?!
Allahu thot "Ai ishte nje popull që shkoi të cilit i takoi ajo që fitoi, e juve ju takon ajo që fituat, prandaj ju nuk jeni pergjegjës për ate që ata vepruan.(Bekare 141).
Allahu e din më së miri
Me respekt
Selamun Alejkum.