Ministri i Jashtëm, Naser Judeh, të dielën ka deklaruar se Jordani refuzon të njohë Izraelin si shtet hebre. Ai shtoi se nuk ka dokumente të shkruara amerikane në lidhje me zgjidhjen e propozuar për konfliktin palestinezo-izraelit deri më tani.
Në një deklaratë në parlament në lidhje me përpjekjet për paqe të propozuara nga amerikanët dhe pasojat e tyre në Jordani, Judeh tha se gjithçka që është thënë në lidhje me shtetin hebre është “e papranueshme”. Dokumenti në qarkullim, theksoi ai, është jo më shumë se një kornizë për negociatat. Pranimi i kësaj kornize është e drejtë e posaçme nga pjesëmarrësit në bisedime, por nuk është roli i Jordanisë, këmbënguli ai.
Megjithatë, ai theksoi se Jordania nuk do të hidhet si " atdhe alternativ " për palestinezët dhe ka një rol të rëndësishëm për të luajtur në bisedimet rreth çështjeve të statusit përfundimtar për shkak se ato janë të lidhura me interesat e Jordanisë.
Judeh u tha parlamentarëve jordanezë se propozimi i SHBA-ve për t’i dhënë fund konfliktit bazohet në dhënien fund të pushtimit izraelit dhe gjetjen e një zgjidhje të drejtë për refugjatët palestinezë. Kjo zgjidhje, shtoi ai, është e bazuar në legjitimitetin ndërkombëtar dhe Iniciativës Arabe për Paqe. Në këtë drejtim, ai u bëri thirrje palestinezëve të marrin vendime të guximshme dhe historike për të krijuar shtetin e tyre.
Ministri i Jashtëm i përshkroi përpjekjet e vazhdueshme të paqes si më "të përqendruara dhe të intensifikuara” në krahasim me përpjekjet e mëparshme./mesazhi/