aksa Antarë-Fillestar
Numri i postimeve : 492 Data e regjistrimit : 13/04/2010 Mosha : 49 Nacionaliteti-Sheti : Suisse - Kosova
| Titulli: Hoxha Bilibani i përshkruan disa përjetime në burgun e policisë terroriste të Kosovës Sat 12 Jun 2010 - 12:21 | |
| Hoxha Bilibani i përshkruan disa përjetime në burgun e policisë terroriste të Kosovës | | | |
El-Sebt 29 Xhumad el Thani 1431 / 12 06 2010
Një fjalim i mbajtur në paltalk në dhomën në gj. boshnjake Put Vjernika para një ore.
Hoxha fillon me përkujtimin e shejhave që gjenden nëpër burgjet tjera të tagutëve që janë duke vuajtur me vite të tëra nëpër duart e pa mëshirshme të tyre, dhe e krahason gjendjen e tij si diç jo aq të vështirë në krahasim me vëllezërit e tij që gjenden në burgjet e ndryshme të tagutëve.
Njashtu hoxha e shpreh dëshirën e tij të madhe që prapë ta takoj xhematin në dhomën e paltalk në dhomën Put vjernika. Njëherit ia përkujton vëllezërve ligjëratat që ua kishte mbajtur në lidhje me rrugën e hakut dhe se si Allahu i sprovon besimtarët derisa të dihet i vërteti prej gënjeshtarit, dhe se tregon se prej atyre ligjëratave më së shumti ai kishte përfituar, kur ato i kishte përjetuar praktikisht.
Ai thotë se aty mu kujtuan ajetet e ndryshme Kuranore, fjalët e shejh Ibn Tejmis dhe shejhave të ndryshme në situata të ndryshme. Hoxha e përshkruan gjendjen si një mur ku ana e brendshme është mëshirë ndërsa gjendja e jashtme vështirësi dhe mundim, ku aty kishte njerëz të ndryshëm që ishin të dëshpëruar dhe më shpresë të humbur ndërsa për besimtarët edhe pse në burg prapë ishin nen mëshirën e Allahut dhe të qetë.
Dhe hoxha thotë se sa herë që më vinte rasti në bisedë me policët ua thuaja fjalët e Ibn Tejmis se:
"Çdo më bëjnë mua armiqtë e mi?!
Unë Xhennetin e kam në zemër, kudo që të shkojë ai është me mua.
Në qoftë se do të më përzënë nga vendi im, atëherë kjo për mua do të jetë turizëm dhe do të kem mundësi të përhapë dritën e Allahut!
Në qoftë se do të më burgosin, atëherë kjo do të jetë veçim me Allahun, do ta adhuroj Allahun pa pasur preokupime!
Në qoftë se do të më vrasin, atëherë do të bie shehid në rrugë të Allahut subhanehu ue teala!"
Dhe një polic më pyeti në çka thërret ti, dhe hoxha thotë se mu kujtuan fjalët e sahabit Rebij ibën Amir kur e pyeti komandanti romak Rrustemi se pse dolët prej shtëpive tuaja dhe erdhët që të na luftoni në shtëpit tona? Iu përgjigj: "Na ka dërguar Allahu që ti nxjerrim njerëzit prej adhurimit të njerëzve në adhurimin e Allahut prej ngushtimit të dunjas në gjerësinë e saj dhe prej zullumit të feve në drejtësinë e islamit."
Dhe polici më pyeti se ku mendon ti plasosh këto fjalë, dhe hoxha thotë se i thash kudo që të arrij këtu tek ju në dasmë , në taksi kudo që të arrije, pasi që mu kujtuan fjalët e një shejhu i cili thotë se nëse gjendem në taksi do ta mësoj dhe do ta këshilloj taksistin, nëse gjendem në dasmë do ti mësoj të pranishmit.
Kështu që hoxha tha se ne prapë do të vazhdojmë me davet dhe ligjëratë me emrin e Allahut. |
[, | |
|