Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: SHPRESA E NJË T VARFËRI Thu 19 Aug 2010 - 18:29 | |
| Në Tebriz ka jetuar një i pasur bujar me emrin Bedrettin Omeri.Ai ishte një njeri bujar dhe dorëdhnës i tillë, krenaria e të cilit i kishte kaluar edhe kufijtë e Tebrizit dhe ishte përhapur deri tek qytetet prreth.
Një i varfër që ishte duke jetuar në një nga qytetet fqinje, kur dëgjon për bujarinë e Bedrettin Omerit, duke shpresuar që ai do ta ndihmojë fillon që të hijë në borxh. Në vete toshte: "Do të shkoj në Tebriz, do të dal para Bedrettin Omeryit dhe do të kërkoj nga mirësitë e tij, kështu dhe do ta paguaj borxhin".
Duke shpresuar në këtë mënyrë, hyri shumë në borxhe dhe më në fund morri rrugën për në Tebriz. Por, që kur morri rrugën për në Tebriz Bedrettin Omeri veç kishte ndërruar jetë. Njeriu i varfër qau me ditë të tëra dhe u dëshpërua shumë.Shkoi tek varri i Bedrettin Omerit dhe i shqiptoi këto fjalë: E, o njeri dorëdhënës, duke besuar tek ty, unë hyra bukur shumë në borxh.Unë tani çfarë do të bëj?, qante yi dëshpëruar. Atë natë zëvendësi i Bedrettinit Omeri e sheh në ëndërr Bedrettin Omerin duke i thënë:
"Një i varfër hyri në borxh , duke besuar tek unë.Kam ndarë një shumë të parave për atë njeri që ka hyrë në borxh dhe i kam fshehur në "atë vend".Merri paratë prej vendit ku i kam fshehur dhe jepja personit të varfër". Menjëherë pasi u zgjua, zëvendësi i nxorri paratë nga vendi ku i kishte fshehur Bedrettin Omeri dhe ia dha paratë personit të varfër që akoma gjendej pranë varrit.
Zoti ynë është pronari i bujarisë së pashtershme.është Ai që ja bëri të dashur gostitjen dhe pasurinë Bedrettin Omerit. Njeriu që mbështetet tek Ai, është dëshmiarë dhe do të bëhet dëshmitarë i mirësive që po vinë nga vendet prej te cilëve nuk kanë shpresuar fare. Në fakt, të gjitha mirësitë që i shohim shtazët janë stolitë e Tijë. Ato janë rezultatet e mbësshtetjes tek Ai. Domethënë se ai që mbështetet tek personat bujar, thesaret e Tij i gjen në dobi të tij.
Shkrujti:Ilaz Salihi | |
|