islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ata me gojat e tyre mundohen ta shuajn dritën e Allahut por,Allahu e përhap dritën e vet edhe pse nuk e duan pabesimtarët.

PortalForumPublikime postimeGalleryKërkoLatest imagesidentifikimiRegjistrohuTemate  ditës
Të nderuar vizitor dhe anëtarë ju tanimë keni mundësita merni aplikacionin e forumit me emrin islamieshtedrite direkt në linkun më poshtë dhe pasi që ta shkarkoni duhet ta instaloni duke lejuar në telefonin tuaj deri në fund të procedurës dhe pastaj do ta shikoni se ja kavlejt me e marë ngaqë nuk e gjeni një të tillë askund tjetër.
Aplikacioni vlen vetëm për android dhe nuk është për iphone apo ios.
Aplikacionin mund ta gjeni edhe ne playstore ku keto dite eshte postuar per prove shkruani ne plazstore islamieshtedrit dhe do tua nxjer për ta shkarkuar dhe instaluar.

MERENI NE PLAYSTORE NE LINKUN POSHT

UPLOADO GRATIS DERI 1 GIGA NE KETE WEBFAQE KLIKO

https://portal.start.io/#/pub/ads-txt
Rubrikat dhe Forumet
Tema Fundit
» Ilahije e re per Ramazan 2023 nga Merita Burniku: Pershendetje nga Gurbeti n'Ramazan
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:31 nga Admin

» Përcaktimi i fillimit të Ramazanit, syfyrit dhe iftarit
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:02 nga Admin

» Programi I aktiviteteve ne Ramazan ne Xhamine e Frankenthalit
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:53 nga Admin

» Vaktia e Ramazanit per Frankenthal Gjermany dhe Qytetet tjera te Gjermanise
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:48 nga Admin

» Dersi i pare ne Xhamine e Frankenthalit: Tre ceshtje me rendesi ne Ramazan
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:29 nga Admin

» Mire se erdhe Ramazan Urime Muaji I Ramazanit Video Projekte
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:21 nga Admin

» (Tregim Islam) Gjahtari dhe zogu
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:50 nga Admin

» (Tregim Islam) Jeta jonë ndodhet në këtë tregim
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:47 nga Admin

» (Tregim Islam)Zoti im, nëse kështu sillesh me të pabindurit, atëherë sa i mirë je ndaj atyre që të binden"
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:39 nga Admin

» (Tregim Këshillues) Vrima në varkë
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 24 Nov 2022 - 2:04 nga Admin

» (Tregim Keshillues) Mos e harro ombrellën në duanë e shiut
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:58 nga Admin

» (Tregim islam) Tre vëllezërit
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregim Islam) Historia e burrit i cili gërmoi malin për njëzet vjet
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:40 nga Admin

» (Tregim Islam) Shtatë pyetjet
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:34 nga Admin

» (Tregim Islam) Papagalli i mbretit
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:24 nga Admin

» (Tregim Islam) Vlerësoje para se ta humbësh
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:11 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i urtë
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 27 Jul 2022 - 20:10 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për gruan dhe gjarprin e saj
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:59 nga Admin

» (Tregime Islame) Këshilla e babait
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Rrobaqepësi gënjeshtarë
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe poeti
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:48 nga Admin

» (Tregim Islam) Mbreti dhe shërbëtori
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:37 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos u ndikoni nga njerëzit e këqinj dhe të ligë
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyTue 28 Jun 2022 - 10:16 nga Admin

» (Artikull) TË KËNAQI QË TË MASHTROJ!
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:23 nga Admin

» (Tregime Islame) Poeti me qyp
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:16 nga Admin

» (Shëndetësi) Kujdesi për veshkat gjatë stinës së verës
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:13 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i varfër
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:03 nga Admin

» (Tregime Islame) Fjala e mirë si pema e mirë
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:00 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi mbretin i cili vendosi të shpërblejë me një kurorë floriri
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos nënçmo asnjë vepër të mirë,
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi plakun e urtë që ja tregoi mbretit mëshirën e Allahut xh.sh
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:55 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi personin që shkoi në Haxh dhe gjeti një qese me flori
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi një njeri i cili kishte gjashtë vajza dhe gruan e kishte shtatzënë për herë të shtatë
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:45 nga Admin

» (Tregime Islame) Studenti që morri mësimin e jetës nga profesori
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:42 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për plakun që deshi të shpëtonte macen nga mbytja në lum
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:34 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregim pikëllues për gjyshin
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyTue 21 Jun 2022 - 20:04 nga Admin

» (Tregime Islame) Inat deveje
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyTue 21 Jun 2022 - 19:52 nga Admin

» (Tregime Islame) DHURATA E BUKUR E MATURANTIT
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:41 nga Admin

» (Tregime Islame) Babai dhe djali
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:36 nga Admin

» (Teme Islame) Rreze shprese
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptySat 18 Jun 2022 - 20:18 nga Admin

Koha deri ne Ramazan
Kush është në linjë
25 përdorues në linjë: 0 anëtarë 0 të fshehur 25 vizitorë :: 1 Bot

Asnjë

Rekord i përdoruesve në linjë ishte 873 më Tue 13 Aug 2019 - 10:40
Filmi i ri ne aplikacion

Sondazh
A e falni namazin rregullisht?
1.Po 5 kohë elhamdulilah
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty96%per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty
 96% [ 287 ]
2.Vetëm Sabahun
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty0%per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty
 0% [ 1 ]
3.Kur kam kohë
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty0%per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty
 0% [ 1 ]
4.Vetëm Sabahun dhe akshamin
 0% [ 1 ]
5.Vetëm xhuman
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty1%per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty
 1% [ 2 ]
6.Nuk falem hiq
per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty2%per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty
 2% [ 7 ]
Totali i votave : 299
Rissi ne Forum
Shkarko aplikacionin e Forumitduke klikuar këtu mbi fot

Statistikat
Forumi ka 3031 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri Fadil Grisholli

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 24389 artikuj v 13536 temat
PYETE HOXHËN

Gjeje Kiblen
Kohët e faljes së namazeve
Anketa Sondazhe
Alexa rang

per ka ja ke mesy oj moter ne te djadhte ane te shmajt

Shko poshtë 
AutoriMesazh
REJHANA-ENSAR
Moderator
Moderator
REJHANA-ENSAR

Numri i postimeve : 811
Data e regjistrimit : 07/07/2010
Mosha : 37
Nacionaliteti-Sheti : stuttgart

per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  Empty
MesazhTitulli: per ka ja ke mesy oj moter ne te djadhte ane te shmajt    per ka ja ke mesy oj moter  ne te djadhte ane te shmajt  EmptyMon 27 Sep 2010 - 14:26

Kthehu tek Zoti yt me pendim sa ke kohë, se një ditë patjetër do të shkosh tek Ai!

Mos u dëshpëro, Allahu është Falës, qofshin mëkatet tua edhe sa kodrat, Ai të falë

Allahu s.v.t i thotë Muhammedit a.s :
"Thuaj: "O robërit e Mi, të cilët e keni ngarkuar veten tuaj me shumë gabime, mos e humbni shpresën ndaj mëshirës së All-llahut, pse vërtetë All-llahu i falë të gjitha mëkatet, Ai është që shumë falë dhe është mëshirues!" (Kur'an, 39:53)

Mos u dëshpëro: Allahu është më i mëshirshëm se edhe e ëma jote që të mbajti me mund, të lindi, të ushqeu e të rriti. Për ty e ëma brengoset, por Allahu është Ai, që e krijoi atë ndjenjë ndaj teje, që ti të ndihesh i/e dashur, i/e sigurt dhe fatlum.

Mos u dëshpëro: Allahu është Falës, qofshin mëkatet tua edhe sa kodrat, Ai të falë, po, vetëm Atij mos i bën padrejtësi. Mos i shoqëro askënd në adhurim. Ai krijoi gjithçka, edhe ty, e si të të mos falë, kur mëshira e Tij kapërceu hidhërimin e Tij.

Mos u dëshpëro: thuaji vetvetes t'i nënshtrohet vetëm Allahut, ta dëgjojë Atë, sepse kush e dëgjon dhe respekton urdhrat e Tij, gjithnjë do të jetë i lumtur, dhe jo vetëm në këtë jetë kalimtare.

Mos u dëshpëro: ndjehu i/e sigurt, se Allahu është Ai që ty të siguron nga çdo e keqe, nuk mund kush të të bëj asnjë grimcë keq, edhe sikur të mblidheshin të gjitha krijesat kundra teje.

Mos u dëshpëro: ti je krijesë që u nderove, Allahu nuk e thyen premtimin, nëse ti me mendimet dhe veprat tua, e përçmove këtë nderim që t'u bë, e ke bërë nga padituria, vetëdijesohu, se Allahu për ty, njeri, është Pendimpranues dhe ka përgatit Jetë Pabrenga dhe të Lumtur.

Mos u dëshpëro: ti nuk je vetëm, edhe sikur të gjithë të të kthenin shpinën, ke Allahun, Ai është i Butë, i Mëshirshëm, Atë kurrë nuk e merr as gjumi e as nuk kotë.

Mos u dëshpëro: Allahu të udhëzon prapë, vetëm ti kërkoje udhëzimin e Tij sinqerisht, dhe Allahu të udhëzon, sepse Allahu është aq i mëshirshëm saqë do të turpërohej sikur të të mos i përgjigjej lutjes tënde.

Mos u dëshpëro: edhe nëse ti je i/e shqetësuar e i mërzitur, e jeta të duket e pakuptimtë, dije se, jo gjithçka ndjejmë a shohim është ashtu, jo, njerëzit që jetojnë nën hijen e mëshirës së Allahut nuk ndihen ashtu, janë të rehatuar e plot gëzim.

Mos u dëshpëro: çdo herë që sheh errët dhe ndihesh i/e pashpresë, drejtoju Atij që është i Gjallë, Atij që prej Tij jeta filloi, dhe hapja kraharorin gjerësisë së qiellit, e merr frymë lehtë, e thuaj:
O Allah, më ç'robëro nga robërit e Tu, që të jem vetëm rob i Yti, i jep dritë udhëzimi syve të mi e më forco bindjen ndaj Teje.

Mos u dëshpëro: pse disa njerëz shfaqin urrejtje dhe të fyejnë vetëm pse thua:
"Zoti im është Allahu dhe unë jam musliman!", dije se ata njerëz, në thellësitë e tyre sa shumë dëshirojnë që ty të ta rrëmbejnë qetësinë dhe qëndresën që ke në këtë jetë, e sikur ta dinin edhe çfarë begatish i pret besimtarët e devotshëm në Jetën Tjetër, do të të luftonin me forcë për të, mbahu se shpërblime të mëdha të presin, dashtë Allahu.

Mos u dëshpëro: edhe pse sheh mëkatarë, mos u lut kundër tyre, por lutu që edhe ata të pendohen e të përmirësohen, ndoshta janë mëkatarë sepse zemra e tyre është e mbushur me errësirë, e ti reflekto dritë në zemrat e tyre.

Mos u dëshpëro: edhe pse vëllezërit dhe motrat në Islam janë të mangët në përgjegjësit e tyre, mos ua kthe shpinën, por buzëqeshu dhe shprehe dashurinë ndaj tyre, le ta kuptojnë se sa shumë i do për hir të Allahut.

Mos u dëshpëro: qëndro afër njerëzve që nuk dinë për rrugën e Allahut dhe duan të dinë, mos të të mërzisin fjalët e tyre prej paditurie, këshilloi e përmirësoi, ndoshta prej tyre mund të dalin njerëz edhe më të mirë se sa mund të mendojmë.

Mos u dëshpëro: në pushtetin e Allahut qëndron gjithçka: jeta dhe furnizimi e dituria e pasuria, askush kurrë nuk mund të rrëmbej atë që është e jotja veçse nëse për ty më hajr është të mos ishte e jotja.

Mos u dëshpëro: Allahu për ty, njeri, veçoi ditë e net, që ti të ndryshosh e të përmirësohesh; e bëri Muajin e Agjërimit, ramazanin, një muaj, ku prijësit e së keqes u vunë në pranga, që ti të kesh kohë të pendohesh, të përmirësohesh dhe t'i kthehesh Zotit tënd, Allahut!

"Tha: "Askush nuk e humbë shpresën në mëshirën e Zotit të vet, përveç atyre që janë të humbur". ( Kur'an, 15:56)

E, ti inshAllah nuk je prej të humburëve, pra, mos humb shpresën në mëshirën e Zotit tënd, Allahut të Plotmëshirshëm!

Sa Falës që je o Zoti ynë! Sa Bamirës që je o Zoti ynë! O Allah, tek Ti pendohemi, prej Teje falje kërkojmë, ndriço mendjen dhe zemrën tonë me udhëzimin Tënd!

Atëherë vëlla e motër, shpejto që të trokasësh dyert e qiellit, duke qenë i përulur, i nënshtruar para të Gjithëfuqishmit më të Lartit, ashtu siç lutet robi me zemër të thyer, thuaj:

O i Adhuruari i botërave

Ti je më Bujari i bujarëve

Unë jam robi Yt, skllav i mëkateve

Qëndroj në këmbë para derës Tënde

Trokas dyert e mëshirës Tënde

Mirësia është zakoni Yt

Gjykimi vetëm Ty të takon

Ti je më Mëshiruesi i mëshiruesve

Këto janë balluket e mija mëkatare

Ja ku janë para Teje të përulura

Nuk kam rrugëdalje e shpëtim vetëm se tek Ti

O Allah nuk kemi për tu shkatërruar për sa kohë që Ti je shpresa jonë

Nuk do të humbim kur Ty të jemi nënshtruar

O Gjithëmirëbërës, mirësitë Tua nuk llogariten

O Gjithëmirënjohës, mirënjohja Jote kurrë nuk ndërpritet

Ty të lutemi në çdo çast, pranoji Zoti ynë lutjet tona

I lavdëruar qoftë Allahu i Madhëruar që:

Kur e lut i humburi e drejton.

Kur e lut njeriu në rrezik e shpëton.

Kur e lut i sëmuri e shëron.

Kur e lut hallexhiu e ndihmon.

Ah sikur ta lusnim Allahun shumë?!

Ah sikur ta lidhnim pafuqinë tonë me fuqinë e Tij të pakufishme?!

Me të vërtetë pas vështirësisë ka lehtësim.

Pas durimit vjen çlirimi.

Pas natës vjen dita.

Pas urisë vjen ngopja.

Pas sëmundjes vjen shëndeti.

Përgëzoje hallexhiun me një rrugëzgjidhje të shpejtë!

Përgëzoje të sëmurin me një shërim të afërt!

Pas lotit do të vijë buzëqeshja.

Pas frikës do të vijë siguria.

Përgëzoje të lodhurin me rehati!

Përgëzoje të burgosurin me një lirim të shpejtë!

Tregon Ebu Hurejre:

”Zoti e ka ndezur zjarrin e xhehnemit për një mijë vite derisa u skuq. Më pas e ndezi për një mijë vite të tjerë derisa u zbardh. Pas kësaj e ndezi për një mijë vite të tjera derisa u nxi. Tashmë ai është i errët si nata.”

Sa më shumë ditë dhe vite kalojnë, aq më shumë i afrohemi ditës kur do të ndahemi nga kjo botë. Kjo duhet të na bëjë të zgjohemi nga indiferentizmi që na ka kapluar dhe të distancohemi nga veprat e këqija dhe të poshtra.

Rruga e vetme të cilën duhet të ndjekim, është ajo e bindjes dhe adhurimit të një Zoti të vetëm.

Allahu na ka krijuar për t’a adhuruar dhe si shpërblim Ai ka pregatitur xhenetin.

E lus Allahun të na japë sinqeritet në veprat dhe fjalët tona.

E lus Allahun të na bëjë dobi me atë që e kemi mësuar dhe të na mundësojë mësimin e asaj që na bën dobi.

E lusim Zotin që të na bëjë nga banorët e xhenetit, ku të jemi në shoqërinë e Pejgamberit s.a.v.s, shokëve të tij dhe të gjithë atyre që ndoqën rrugën e drejtë.

Allahu s.v.t thotë: "Kam pregatitur për robët e Mi, gjëra që nuk i ka parë syri, nuk i ka dëgjuar veshi dhe nuk i ka imagjinuar kush."

Thotë Pejgamberi a.s rreth bukurive të xhenetit:
”Një metër vend në xhenet, është më i mirë se kjo botë me githë të mirat e saj.”

Allahu iu mëshiroftë dhe të gjithëve në Xhennetin e Tij na bashkoftë - Amin
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://wwww.islami-eshte-drit.albanianforum.net

per ka ja ke mesy oj moter ne te djadhte ane te shmajt
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Nj einterviste me nje moter muslimane qe fitoi çmimin nobel,njehereit kjo moter punon ne njeren nga spitalet e Milanos Italy!
» Pendohu motër!
» Për ty moter e dashur!
» Motër muslimane...........
» Moter e nderuar,

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
islami është dritë :: Kategorit dhe Rubrikat :: Gruaja dhe familja :: Tema islame për femrat muslimane-
Kërce tek: