| Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
ummu Semih Motrat islame
Numri i postimeve : 31 Data e regjistrimit : 07/04/2010 Mosha : 51 Nacionaliteti-Sheti : Verden-Germany
| Titulli: Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? Fri 8 Oct 2010 - 23:25 | |
| A mund te me tregoni si behet rukja?
| |
|
| |
Mr.Uzeir-Ibrahimi S.Moderator
Numri i postimeve : 1543 Data e regjistrimit : 19/12/2009 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë.
| Titulli: Selam Sun 10 Oct 2010 - 11:24 | |
| Selam Rukja është lexim i disa ajeteve Kuranore me qëllim shërim të njeriut duke pasur shpresën vetëm nga Allahu xh.sh. Rukja bëhet në kët mënyr: Duke qen me abdes,sipas mundësis te kthehesh edhe ka Kibla, e mer personin para vete lexon disa her ajetin Kuranor,personin e sëmur e fryn në fytyre,me një frym të leht,dhe përsëri vazhdon me ajtin tjeter përsëri e fryn dhe kështu deri ne fund duke i lexuar ajetet qe jan të caktuara të lexohen.Dhe më në fund bënë edhe këtë dua"O Zot un bëra ate që munda, Ti je ai që jep jet dhe vdekje,sherim dhe sëmundje,Kurani është ilaci shpirtëror dhe trupor i njeriut, mëshira yte tejkalopn hidhërimin tënd,pra të lutem o Zot tregoje mëshiren tënde duke shëruar kët personin e sëmur Amin. | |
|
| |
Sara-Luan Motrat islame
Numri i postimeve : 96 Data e regjistrimit : 27/11/2010 Nacionaliteti-Sheti : kosov gilan
| Titulli: Re: Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? Thu 9 Dec 2010 - 15:42 | |
| es-selamu alejkum wr wb kam nje pytje hoxhes se nderuar kur duhet me axheru dhe sa dit duhet mi axheru ne muajin e hixhrit inshalla e kajrt All-llahu XH.SH ju shperbleft es-selamu alejkum | |
|
| |
Burim-Sherifi Imam-Aktiv
Numri i postimeve : 760 Data e regjistrimit : 02/05/2010 Mosha : 44 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Re: Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? Thu 9 Dec 2010 - 15:53 | |
| We Alejkum Selam moter! Agjerimi ne muajin Muharem eshte sunet ,vete pejngamberi a.s ka agjeru ne kete muaj ,ky muaj komplet eshte i shenjte dhe ka vlere te madhe. Ne kete muaj eshte edhe ashureja (dita e 10)e muajit muharem. Por nese agjeron duhet me agjeru diten e 9-10 dhe 11.dmth dites dhjete i shton nji dite para nji mrapa,sepse kete dite edhe jehudet e respektojne me agjerim.Qe ne mos te bejme pergjasim me jehudet perveq dites se 10 agjerojme edhe 1 dite para dhe 1 dite pas saj. Inshallah moter,pergjigja ime do jete e qarte per juve,dhe inshallah te gjithe ata qe do e rspektojne ashuren me agjerim Allahu ua pranofte.amin
Me Respekt Burim Sherifi | |
|
| |
Sara-Luan Motrat islame
Numri i postimeve : 96 Data e regjistrimit : 27/11/2010 Nacionaliteti-Sheti : kosov gilan
| Titulli: Re: Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? Thu 9 Dec 2010 - 17:46 | |
| amin All-llahu ju shperbleft me xhennetin me te lart inshaAllah po shum e qart pergjigjja inshaAllah edh e juve All-llahu XH.SH ua pranin dhe ua shton dituren hala ma shum es-selamu alejkum | |
|
| |
Burim-Sherifi Imam-Aktiv
Numri i postimeve : 760 Data e regjistrimit : 02/05/2010 Mosha : 44 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Re: Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? Thu 9 Dec 2010 - 18:20 | |
| amin amin moter ,Allahu qofte ikenaqur me punen dhe ibadetet tona.Edhe juve Allahu mos ju privofte nga shperblimet e Tij ,per interesin qe keni ndaj ceshtjeve Islame.amin | |
|
| |
Sara-Luan Motrat islame
| Titulli: Re: Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? Thu 9 Dec 2010 - 19:25 | |
| ma bani hallall nese poe teproj se pse kam shum pytje qe jan antare e keti forumit islamieshtdrit po i marr pergjigjet te qarta dhe menje her kam deshir te di se kur asht ma mir me ba dhikrin psh ne jacien kur ta fali a pasi ta kryej krejt namazin e jacies a po kam degju se dhikri bahet pas qdo farzi ne drek aksham dhe jaci inshaAlla pytja e qart Allahu ju shperbleft es-selamu alejkum | |
|
| |
Burim-Sherifi Imam-Aktiv
| Titulli: Re: Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? Thu 9 Dec 2010 - 20:09 | |
| - Nuk ka asnji problem moter neve nuk ngurojme te ju pergjigjemi edhe ne kete pyetje , qe kemi keshtu njerz qe interesohen per Ibadetin e Allahut te bejne sa me mire. - Dhikti sic permendet eshte i mire pas cdo farzi,por ne kete rast te ashures duhet te behet sa me shume dhiker edhe naten e ashures edhe diten,naten e ashures kisha thene me bo pas jacije,kurse tedites kuptohet pas cdo namazi farz qe do besh do i bashkangjesesh edhe dhikrin e dites se ashures. We selamu alejkum................! Me Respekt Burim sherifi | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? | |
| |
|
| |
| Selamun alejkum .Nje pyetje Hoxhes? | |
|