Selam.
Meqense pyetje juaj eshte pak e koklavitur,do mundohem te pergjigjem sa me shkurt.
Me sa kuptova un un jeni nje nene,keni femij poashtu edhe burin,dhe theni se jam besimtare fali namaz,besoj ne Zot.
Së pari ju duhet te dini se feja jone nuk lejon martesen me njerez që jan te fes se tjetër, e sidomos kur jeni e martuar,dhe shiqyr Zotit ju ka dhuruar edhe nji fëmij.
Sa i takon dashuris me doktorin amerikan,eshte mire perderisa nuk ështe bërëshum vone sa më tepër ti ikni takimeve me te qoft direkte apo indirekte,sepse mos te harojme se ajo dashuri mund të jet shume kufizuar aftshkurte dhe juve mund tju sjell probleme ne të ardhmen, edhe ate probleme të parapara, sepse jetës nuk i dihet.Mund të vij deri te shkatrimi i gjirit familjar,por ndoshta ehe me pasoja me te paparashikuara, sepse njeriu në disa raste mendon se është më së miri por ndodh që ajo të del në të kundërten.Mendimi im është që ju sa më tepër ti largoheni takimit me te dhe të keni kujdes ndaj burit tuaj, femijut tuaj e ndoshta Allahu xh.sh.u shpërblen me të mirat e tija,se kjo bot është krejt sprove.
Pra do ishte gabim fatal për juve të leni burin tuaj musliman,fëmijun tuaj,e të bëheni shkaktare përcarje familjare,duke pasur parasysh se Allahu xh.sh. mund tju jap ndonji të keqe qysh në kët bot,si sëmundje, paralizë,humbje shikimi apo edhe vdekje.Për këte duhet të keni durim,të mundoheni të mposhti nefsin tuaj dhe të shikoni ardhmerin e juaj dhe të familjes suaj, sepse mund të ndodh që nesër ai amerikani tju len juve dhe ju cka do bëni?, cfar vlere do ket jeta e juaj? Ke besim të fort ne Zot, lutju tët largon nga nefsi i keq, mendo ate që kujdeset për ty,femijun tënd, dhe haroje ate të ashtuquajturën dashuri, sepse ajo si lind ashu edhe shuhet.
Ku edhe një fjal e urt thot"Larg syve larg zemrës. Un besoj se do tia arritni qëllimit poqese veproni në kët mënyre.Eshte pak vëshire por me ne fund ju do te jeni fitimtare,këte e them duke u bazuar në ajetin ku Allahu xh.sh. thot"Por mund që ju ta urreni një send, e ai është shumë i dobishëm për ju, dhe mund që ju ta doni një send, e ai është dëm për ju. All-llahu e di (fundin e çdo sendi) e ju nuk dini.(Suretul-Bekare 216)
Me respekt
Uzeir Ibrahimi.