Respekti për mësimdhënësin
Kete tekst do ti kushtoj mesimdhenesve dhe gjithe atyre qe kontribojne ne zhvillimin e mesimit.
Transmetohet se Muhamedi s.a.w ka thene:”Jini modest me ata qe ju mesojne”.Qka do te thote se me ta duhet te sillemi ne menyre modeste dhe ne menyre me te mire qe mundemi sepse ata na mesojne dhe behen shkak per veprimet tona ne te ardhmen.Nese arrijm ta mesojn si duhet nga ata ateher mund te themi qe kemi arritur diqka dhe mund ta quajm veten shembull per te tjeret,por nëse I nënqmojne dhe nuk sillemi mire me ta si mund te themi qe kemi arritur diqka?!
Sot,shumë pak njerëz I respektojnë mësuesit e tyre.Pjesa dermuese e njerëzve,sidomos nxënëse nuk kanë pikë respekti për mësimdhënësit e tyre.Por nuk është I gjithë faji tek ata sepse vetë qeveria po harton se e sa ligje për te drejtat e nxënësit.Nuk jam kundër te drejtave të nxënësve por duhet te jetë njëfarë kufiri për ta e jo të bëjnë qfarë te dojnë.Sot, nëpër shkolla tona ka raste te shpeshta kur nxënësi e grushton mësimdhënësin dhe qfar bënjë kompetentët për këtë?Mund të themi asgjë.Në raste me të shpeshta heshtin, ndonjëherë I shënojnë vërejtje nxënësit që e bëri këtë dhe asgjë me tepër.Sikur të merrej parasysh kjo vërejtje ndoshta mund te thoja se mund të merret si dënim,por jo. Kompetentëve as që ju interson se qfarë ka bërë nxënësi,e ka sharë apo e ka rrahur mesimdhënësin.Kjo është dhe arsyeja kryesore pse sot ka shumë raste te tilla.Por sidoqoftë nuk dua të them se I përkrahi nxënësit e tillë.Jo.Jam kundër tyre me gojën e plotë.Mendoj se duhet dhe vetë të nderrmarrim diqka,pasi ata qe e kanë në dorë thuajse I përkrahin gjeste të tilla.Madje,shoqërinë qe veprojnë kësi soji I quajnë të rinjë të civilizuar.Kjo ndodh ndoshta edhe pse ata vetëm deshirojnë ti largojne të rinjtë tanë nga rruga e drejtë duke I dhënë më shumë të drejta jobesimtarëve se sa besimtarëve.Mund të vërehet qartazi diskrimini qe ua bëjnë besimtarëve musliman,edhe pse kinse kanë shkruar dhe hartuar ligje të shumta që vërtetojnë barazinë fetare.Ato janë vetëm fjale te kota.
Nxënësi musliman e respekton mësimdhënlsin e tij dhe është qdo herë I sjellshëm me te. Tregon falenderim per dijen të cilën mësimdhënësi po ja mëson atij dhe mundohet që të jetë sa më modest ndaj tij.
Prandaj,punoni që të fomojmë një shoqëri të përparuar dhe muslimane ashtu që ajo të ndikoj pastaj në përhapjen e fesë Islame,te vetmes fe të vërtetë dhe të drejtë
pregaditi motra juaj ne islam