Dheu :
Njeriu edhe pse është i krijuar nga dheu përsëri konsumon prodhimet nga toka që do të thotë ana shpirtërore është e lidhur ngushtë me tokën dhe përsëri dëshiron qetësin e fundit ta rikthej në tokë duke u shëndrruar në dhe.
Kjo gojë hanë të njëjtën dhe,por e ha atë në forma të ndryshme,zbukuruar me shumëllojshmëri ngjyrash,ky sheqer,kjo pije,është një dhe i zbukuruar dhe i lyer,kur ti hash ato dhe dhe të bëhen mish e lëkurë,Hyjnë në ngjyrëne mishit ,por e vërteta e tyre është prej dheut.
Në fillim nga dheu bëhen gjëra të ndryshme,
Më pas të gjitha shpërbëhen,kthehen të gjitha në dhe.
Zemra :
I thashë zemrës."Si ka mundësi që marrëzia kështu t'pengon nga të shërbyerit Atij, që Emrin or' e çast ia bekon?"
"Më bën zullum - foli zemra, që kaq shumë më keqkupton unë Atij i shërbej pareshtur je ti ai që devijon."
Allahu në ajetin Kur'anor 22 të sures ez-Zumer thotë :
" Të mjerët janë ata që nga zemërngurtësia e tyre nuk e përmendin Allahun."
Njeriu i larguar nga përmendja e Allahut për të cilin flet ajeti kuranor, është njeriu i larguar nga dinjiteti njerëzor.
Domethënë për të ndjekur dhe për të përituar nga vlerat e të Dërguarit të Allahut duhet mbushur zemra me dashuri hyjnore,duhet zhveshur nga dashuritë kalimtare. Es - selamu alejkum .
| .Shkruarë nga Autori :Bujamin Salija .|