Vizitor Vizitor
| Titulli: Friga nga Vdeja (Tregim nga Historia Islame) Wed 15 Jul 2009 - 18:53 | |
| Frika nga vdekjaNëna e Hz. Hasanit dhe Huseinit, që gjithashtu i referohet si nëna e nënave, vajza e një babai të vecantë të njerëzimit , Hz.Fatimenë sëmundja e pati kapluar shumë thellë.Surprizën që e kishte nga babai i tij i Dërguari i Allahut a.s, “Ti do të jesh e para që do të më bashkangjitesh mua”, e kishte gëzuar shumë dhe sikur ishte duke e pritur vdekjen. Një sahab i moshuar erdhi në vizitë tek nëna, kur e pa pak si të shqetësuar dhe e pyeti: “Cfar është kjo gjendje, Mos vallë ke frig nga vdekja?”
Jo, tha nëna. Jam e shqetësuar, nëse arkivoli është i mbuluar mirë me qefin, se mos të du kem para njerëzve në atë gjendje.
Gratë kur mbulohen me qefin mbështillen kat me kat. Po ngaqë arkivolete arabëve janë të bërë nga një dërrasë e zezë, edhe nëse janë të mbuluara, trupi përsëri duket.Andaj dhe shqetësohej Hz.Fatimejea.Në xhennet(parajsë) njerëzit nuk do të përvetësojn ansjë aftësi tjetër , pos gjërave të hajrit(të mirat).
I Dërguari i Allahut e shpjegonte kështu ndjeshmërinë e Hz.Fatimesë në këtë cështje: “Kur do të bëhet referimi për banorët e xhennetit në botën tjetër, do t`u bëhet në këtë mënyrë: “O banorë të xhennetit, mbyllni sytë, sepse vjen robi me ndershmëri më të lartë vjen Hz.Fatimeja”. |
|