Eselamu Alejkum te gjithve..............
Isai[alejhi selam] ne lidhje me ata qe pervetsojne diturine, dhe pastaj nga dituria e tyre terhiqen, apo e mbyllin diturin e fiture thote: ''Ata, jane sikur shtatezanet ne rrugen e imoralitetit qe shtatezenine mundohen gjinji ta mshehin nga te tjeret. Mirpo çka ndodhe, eshte e pamundur te mbulohet shtatezenia sepse ajo nje dite vete do te tregoj duke u ritur barku, ku gjendet femiu!'' Kjo eshte nje turpe qe e merr nga Allahu xh.sh qe te korit para njerezve. E njejta gje ndodhe edhe me dijetaret qe e mbyllin diturin dhe nuk ua tregojne te tjereve. Allahu xh.sh do t'i korrit me se fundi!!.
Mirpo une kesaj radhe qellimin e kam diku tjeter. Kete thenie te Isait[alejhi selam] desha ta nderlidhe, me muslimante e sodit, te cilet vetem formalishte jane muslimane?
Tregohet se nje turist nga Europa, shokone per shetitje ne nje vende muslimane. Dhe keshtu ai njoftohet me nje vajze muslimane te ati vendi.Pasi qe u njoftuane, nga kalimi i teperte gjerat morren permasa serioze, vajza vendosi qe te fejohet me dajalin jomusliman. Kur shkuan tek organet kompetente, per te bere kuroren, nenepunsi i thote vajzes se t'i nuke mundesh te martohesh me ate njeri sepse ai eshte jomusliman, dhe na e dime sepse sipas dispozitave te sherijatit, vajzes apo djalit, nuk i lejohet nje martes e tylle. Vajza nga ky raste trondites, qe nuk kishte mundesi te martohet me ate, e lute djalin qe te behet muslimane! Mirpo djali jomusliman, i tha qe te mendohet pake. Pasi qe u mendu djali, ne nderkohe kishte lexuar literature Islame ishte pajisur mire, me njohuri fetare, vajzes i tha: '' Po, une jame bere muslimane, mirpo tashe perseri nuk mundemi te martohemi'' vajza, i tha: ''Pse'' DUHET EDHE TY TE BEHESH MUSLIMANE, SEPSE UNE KETU GJEJ QE TY NUK JE MUSLIMANE!!!
Prg: Subhan'Allah