Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Njoftim për opinion nga BIK-u Sat 12 Feb 2011 - 10:19 | |
| Datëlindja e pejgamberit – 12 rebul eveli është të marten më 15 shkurt 2011
Të nderuar besimtarë!
Vëllezër e motra!
Jemi në prag të një ndër ngjarjet më madhështore të historisë, kulturës dhe qytetërimit islam 12 Rebiul – Evelit, datë kjo në të cilën përkujtohet lindja e pejgamberit Muhamedit a.s., manifetim ky qe tek ne njihet si Mevlud. Si tradicionalisht myslimanët në gjithë botën e shënojnë dhe e përkujtojnë këtë datë të rëndësishme me manifestime nga më të ndyshmet, e në këtë kontekst edhe populli ynë, kësaj date i ka kushtuar rëndësi e vëmendje të posaçme duke organizuar manifestimin e Mevludit. Manifestimi i Mevludit nga besimtarët tanë është një traditë e kamotshme, që është, i shtresuar thell në identitetin tonë kulturor e fetar, por jo vetëm kaq, ulematë tonë kësaj ngjarje, i kanë kushtuar vëmendje të posaçme, kjo më së miri kuptohet nga fakti që vetëm në periudhën e Rilindjes kombëtare kësaj date –respektivisht Lindjes së pejgamberit, i janë kushtuar afo 30 krijime letrare –mevlude në gjuhën shqipe nga penat të njohuar e të respektuara.
Të nderuar besimtarë, 12 rebul eveli- datëlindja e pejgambreit është të marten më 15 shkurt 2011, për nder të kësaj date institucionet e BIK kanë ndërmarrë një sërë aktivitetesh që do të shënojnë këtë datë, ndërsa manifestimi kryesor do të mbahet, të hënën më 14 shkurt në Prishtinë në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë me fillim nga ora 18:00.
Kryesia e BIK të gjithë besmitarëve dhe popullit të Kosovës ua uron Natën e Mevludit, duke u dëshiruar shëndet, paqe e mbarësi.
(BIK)
Ju lutem antarve nga Kosova qe nese kan mundesi te bejn ndonje icizim me qellim ta evndosim ne Forum sepse nga Maqedonai do te na sjelel Vllau Afed Beadini Dv origjinale Allahu e shperbelft.
| |
|