Kryetari i Këshillit të Komunitetit Mysliman, Ylli Gura, u shpreh se është konstatuar pasiguri në zgjidhjen e çështjes mbi pronësinë e truallit, ku pritet që ajo të ndërtohet
Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman te Shqipërisë, në mbledhjen e tij të radhës, ka ngritur shqetësimin për zgjidhjen e çështjes për ndërtimin e Xhamisë së Re të Tiranës.
Kryetari i Këshillit, Ylli Gura, u shpreh se është konstatuar pasiguri në zgjidhjen e çështjes mbi pronësinë e truallit, ku pritet të ndërtohet xhamia e re e Tiranës.
Në fjalën e tij, Gurra shton se vonesa në ndërtimin e Xhamisë së re të Tiranës përbën një shqetësim jo vetëm për Komunitetin Mysliman, por është pjesë e shqetësimit të të gjithë qytetarëve.
“Ndërtimi i objekteve të kultit, duhet të jetë i lejuar në cilindo truall të konsideruar si të përshtatshëm”, shton më tej Gurra.
Jo më larg se 1 muaj më parë, kryetari i Bashkisë së Tiranës, prezantoi 5 projektet kandiduese për xhaminë e re të Tiranës, ndërkohë që çështja e pronësisë mbetet ende për t’u zgjidhur.
Një premtim tjetër bosh që Bashkia e Tiranës u ofron qytetarëve dhe besimtarëve myslimanë.
(Botasot)