Jam R.S 23 vjeqare jetoje ne gjermani .MBULESEN EMBAJE QE NGA MOSHA 18 VJEQARE Kisha dëshirë ta mbajë edhe më heret por disi e kam zgjatur. Kam dëshirë që tregim im të jetë i kuptushem për të rinjtë dhe të vjetrit.
jam e martuar dhe kam dy femije REJHANEN DHE ENSARIN gjithmonë kam pasur dëshirë të di sa më shumë mbi islamin dhe rregullat e tij, e sidomos mbi veshjen e grave muslimane.
Me kohë të tërë kjo më ka fjetur në zemër dhe kam filluar të pranoj pa fije dyshimi çdo ajet të kur’anit të madhëruar dhe çdo hadith sherif. Një kohë të gjatë në mua ka qëndruar një gjëndje e tillë, gjersa një ditë pas një bisede të shkurtë i thashë burrit tim: "Unë kam dëshirë të mbulohem". Në sytë e tij pashë habi, por nga ana tjetër edhe gëzim.
BINDESHEM VENDOSA qe ne emer te Allahute pa u hamendure se çka do të mëndojnë të tjerët dhe se si do të duket mbulesa ime në sytë e tyre. Edhe pse isha e sigurt në atë që kisha vëndosur më duhet të pranoj se kisha pak frikë se a mund të qëndroj pranë saj. Përkundër të gjithave në mua fitoi dëshira që të mbulohem për të vërtetën dhe besimin. E pritëm të mërkuren për vendimin e marrë dhe të dobishëm, për obligimin e grave muslimane.
Erdhi ajo ditë, një hapë i ri në jetën time. Të njëjtën ditë dola me mbulesë nga shtëpia të ndjejë përshtypjet e para, jo mbi njërezit rreth meje të cilët më shohin për herë të parë të mbuluar, por ta provoj vetveten se a jam e pregaditur të veproj atë që me vendosmëri dhe siguri kam folur në shtëpi. Por besoni, jo vetëm se nuk ndjeva aspak frikë, por me ndihmën e Allahut xh.sh. kam qenë krenare pse e mbajë shaminë. Kjo më bëri që edhe sot të ndjehem e lumtur dhe krenare.
I falënderohem Allahut xh.sh. që më frymëzoi dhe që shpirtin tim e mbushi me trimëri dhe kënaqësi. Shpeshherë mëndoj dhe kam dëshirë të flas për këtë. Çdo femër e mbuluar nga ne duhet të jetë shembull për çdo vajzë dhe grua e cila diku në thellësi të zemrës së saj ka dëshirë të mbulohet, t’i largohet gjynaheve, të jetë e bukur dhe e dashur. Mbulesa na tërheq vërjtjen të mos gabojmë, ajo është këtu pranë nesh, pranë fytyrës sonë dhe ne e ndiejmë atë. Ajo është e cila me ndihmën e Allahut xh.sh. dhe lejen e Tij na shpëton nga zjarri i xhehennemit, na shpëton prej mashtrimit dhe na mbron trupin tonë nga shikimet e këqija të meshkujve.
mbulesa na terheq vrejtjene te mos gabojme ajo eshte ketu pran nesh prane fetyrese tone dhe ne e ndnjejme ate ajo me ndihmene e Allahute dhe me lejen e tije na shpetoi ng zjari i xhehennemite preje mashtrimite dhe na mberone trupine tone nga shikimet e keqija te meshkujeve .
ti je e bukure nuk eshte me e menqure she me e mire se ti ajo qe nuk e mbane mbulesen I mënqur ështe ai njeri i cili ndryshon diçka në jetën e vetë, e jo ai i cili imiton rrethin dhe botën moderne. Merre shpërblimin të cilin Allahu xh.sh ta ka dhuruar.
Deshiroje edhe shume shume gjera per te shkruar po mjaftone me kaq tregimi im se si u bera me mbulese .
All-llahu ju shperblefte juve stafine e forumite ISLAMI -ESHTE -DRITE QE ME DHATE MUNDESINE TE TREGOJE SE SI ESHTE MBULESA IME KNAQESIA IME MBURJA IME ......................
DHE JU DESHIROJE PUNE TE MBARE NE DAVETIN ISLAM
Es Selamu Alejkum ue Rahmetullahi ue Berekatuhu nga R.S