Mr.Uzeir-Ibrahimi S.Moderator
Numri i postimeve : 1543 Data e regjistrimit : 19/12/2009 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë.
| Titulli: O Zot më mundeso...!!!??? Sat 16 Apr 2011 - 22:40 | |
| O Zot më mundëso..
Allah! Më bëj të jem vetëm rob i Yt! O sa e varfër është gjuha ime! ALLAH! Ndjej mëshirën. Ndjej butësinë. Ndjej madhështinë. Rrugë që të përshkon tërë qenien, të zgjeron zemrën, të qetëson shpirtin. Rrugë, po e përshkove, humbasin kuptimin fjalët që i thotë gjuha e edukuar; s’ka më dhembje, s’ka më dobësi, s’ka më lodhje, s’ka më dëshpërim; edhe sikur të çahej toka para teje, e të grabiste krijesat; e të shkuleshin shkëmbinjtë, e të shkapërderdhej qielli; e të vdiste gjithçka! I përshkuari në rrugën e Sundimtarit; je i paprekur, ke shpirt, mendje, të kapur për një lidhje, s’ka shprehje, s’ka fjalë, s’mund të përshkruhet lidhja; toka është e dobët, krijesat në të janë të dobëta; Jo, s’shpjegohet, ndjehet thellë, thellë në brendi! Adhurues i Sundimtarit! Ke ndierë. Ke menduar. Ke folur. Ke dëshiruar. Je lartë. Je në qetësi. Ke jetë. O sa e varfër është gjuha ime! I Mëshirshmi! Kur në thellësitë e shpirtit ndjen mëshirë. Ndjen butësi e falje. Je penduar. Ke turp. Ulë kokën. Zemra të qan. Syri të loton. Lëkura të rrëqethet. Shpirtin e ndjen. Fytyra të skuqet. I ruajtur. Guximtar. Plotshpresë. Zgjohesh. Zgjimi; përmallimi për Zotin! Të do, e do. Zgjohesh, përmirësohesh; i dobët, pendohesh, loton e përulesh, i bindur në Mëshirën e Tij. O sa kënaqësi ta nënshtrosh tokën! Krijesën! Të madhërosh të Vërtetin; të mos trembesh, të mos kesh frikë, të mos ndjesh vetminë, të mos ndjesh asgjë veçse jetë, jetë, jetë plot jetë! Kur tërë qenien tënde ia nënshtron Atij që i takon sundimi i qiejve e i tokës; të Butit, të Urtit, Allahut! O si mund të mos ndjehet, kur të mbulon mëshira e falja e Tij! Kur të pikon syri, kur të gjallërohet zemra, kur të lëvizin gishtërinjtë duke madhëruar Zotin e tyre. O kënaqësia vet! O lumturia vet! Zgjohu! Ndjej! Të lutem mos ibën padrejtësi vetes. Ndjej. Ki turp. Ki mëshirë ndaj vetes. Sa shumë i mungon Zoti i saj. Mos moho, mos përgënjeshtro e të të mbulohet mirësia; përqafoje të vërtetën, përshkohu, zhytu, të pret amshimi, të pret dashuria e ngrohtë që nuk di të shuhet, e të pushojë, të pret Mëshira e Falja e Zotit tënd!Po lexon. Mos i mbyll kapakët e syve. Të dhembin sytë. Kush t’i krijoi, ato kapakë, që të hapen e të mbyllen; me lotët e tu të pastrohet drita e syve. Syri, o sy njeriu, ke Allahun që të sheh, të dëgjon, kërkoje udhëzimin e Tij, kërkoje Jetën e Vërtetë. Le të rrjedh syri lot, e le t’i përshkojë anët e hundës. Le të ngrohet fytyra me lotin e Dritës së Zotit tënd. Të dha jetë. Ke jetë. Po lëvizë. Noto bashkë me lotin, kur rrjedh për Zotin e tij, shijoje ëmbëlsinë e zemrës, kur me Zotin e saj qetësohet, kënaqet. O s’kam fjalë. O gjuhë! Sa e paaftë je.Mos më lëvizë. Ma përkujto Zotin që më mëshiron e më falë, e ndaj meje është i Butë, Falës, Mirënjohës, Durimtar. O Zoti im! Allah!Bujar. I Madhërishëm. I Gjithëdijshëm. Çlirues. Më hap dyert e qiellit, më largo nga toka, që mua po më bën të padrejtë, është krijesë e Jotja. Më bëj rob Tëndin. Ti po më dëgjon, po më sheh, po më vështron. Ti më mbikëqyrë. Më udhëzo. Më drejto në rrugën Tënde. Më mundëso vetëm pak të shijoj praninë Tënde. Jam i varfër. Jam i dobët. Jam mëkatar. Jam i gabueshëm. Nëse s’më falë, nuk i drejtohem askujt! Te Ti është e tërë mirësia. Ma nënshtro trupin tim, të mos e dëgjojë askënd përveç Teje; më bëj ta sundoj vetveten time, të mos i nënshtrohet askujt përveç Teje. Më ngulitet të pamurit, e më shtanget, më qetësohet të dëgjuarit e më thërrasin, më prehet të menduarit e më këndellë, më noton të vështruarit e më dridh, më ngrohen të ndijuarit e më zgjojnë.Flas. S’di të flas. S’di të shprehem. Nuk mund të shpjegohem. Po sa shumë forcë ndjehet, po sa shumë ngrohtësi përjetohet, kur rrugën e Allahut, përpiqet njeriu ta përshkojë. Më fal o Allah! Më bëj të jem vetëm rob i Yt! I varfër tek Allahu, i pavarur prej krijesave të Tij! | |
|
Mr.Uzeir-Ibrahimi S.Moderator
Numri i postimeve : 1543 Data e regjistrimit : 19/12/2009 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë.
| Titulli: O Allah ...!!! Tue 20 Sep 2011 - 11:56 | |
| O All-llah mos lejo qe te me mashtroj suksesi, as te me deshproj humbja, me kujto gjithmon se mos suksesi eshte sprove e suksesit.O All-llah nese ma mer pasurine ma le shpresen, nese ma dhuron suksesin ma dhuro edhe forcen e vullnetit qe ta mposht humbjen, nese ma mer dhuntine e shendetit, ma dhuro dhuntin e besimit. O All-llah kur te gabohem me njerez ma dhuro forcen e te kerkuarit falje ndersa kur njerzit te gabojn ne mua ma dhuro forcen e faljes... | |
|
Jasemina Motrat islame
Numri i postimeve : 523 Data e regjistrimit : 19/02/2011 Nacionaliteti-Sheti : Aty ku ma ka dhan Zoti rriskun..NE TOK
| Titulli: Re: O Zot më mundeso...!!!??? Tue 20 Sep 2011 - 12:09 | |
| O Zot! Na mundeso kenaqesine e shikimit te Fytyres Tende! Ne kemi deshir te madhe dhe mall per takimin me Ty. Mos na e veshtireso kete takim dhe mos na sprovo me te! Na stolis me bukurine e besimit dhe na bej te udhezuar e udherefyes per te tjeret! Ti je Shpetuesi,vetem prej Teje vjen Shpetimi.I Lartmadheruar je Ti,O Zoterues i Madheshtise dhe i Fisnikerise! | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: O Zot më mundeso...!!!??? | |
| |
|