islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ata me gojat e tyre mundohen ta shuajn dritën e Allahut por,Allahu e përhap dritën e vet edhe pse nuk e duan pabesimtarët.

PortalForumPublikime postimeGalleryKërkoLatest imagesidentifikimiRegjistrohuTemate  ditës
Të nderuar vizitor dhe anëtarë ju tanimë keni mundësita merni aplikacionin e forumit me emrin islamieshtedrite direkt në linkun më poshtë dhe pasi që ta shkarkoni duhet ta instaloni duke lejuar në telefonin tuaj deri në fund të procedurës dhe pastaj do ta shikoni se ja kavlejt me e marë ngaqë nuk e gjeni një të tillë askund tjetër.
Aplikacioni vlen vetëm për android dhe nuk është për iphone apo ios.
Aplikacionin mund ta gjeni edhe ne playstore ku keto dite eshte postuar per prove shkruani ne plazstore islamieshtedrit dhe do tua nxjer për ta shkarkuar dhe instaluar.

MERENI NE PLAYSTORE NE LINKUN POSHT

UPLOADO GRATIS DERI 1 GIGA NE KETE WEBFAQE KLIKO

https://portal.start.io/#/pub/ads-txt
Rubrikat dhe Forumet
Tema Fundit
» Ilahije e re per Ramazan 2023 nga Merita Burniku: Pershendetje nga Gurbeti n'Ramazan
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:31 nga Admin

» Përcaktimi i fillimit të Ramazanit, syfyrit dhe iftarit
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:02 nga Admin

» Programi I aktiviteteve ne Ramazan ne Xhamine e Frankenthalit
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:53 nga Admin

» Vaktia e Ramazanit per Frankenthal Gjermany dhe Qytetet tjera te Gjermanise
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:48 nga Admin

» Dersi i pare ne Xhamine e Frankenthalit: Tre ceshtje me rendesi ne Ramazan
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:29 nga Admin

» Mire se erdhe Ramazan Urime Muaji I Ramazanit Video Projekte
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:21 nga Admin

» (Tregim Islam) Gjahtari dhe zogu
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:50 nga Admin

» (Tregim Islam) Jeta jonë ndodhet në këtë tregim
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:47 nga Admin

» (Tregim Islam)Zoti im, nëse kështu sillesh me të pabindurit, atëherë sa i mirë je ndaj atyre që të binden"
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:39 nga Admin

» (Tregim Këshillues) Vrima në varkë
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 24 Nov 2022 - 2:04 nga Admin

» (Tregim Keshillues) Mos e harro ombrellën në duanë e shiut
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:58 nga Admin

» (Tregim islam) Tre vëllezërit
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregim Islam) Historia e burrit i cili gërmoi malin për njëzet vjet
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:40 nga Admin

» (Tregim Islam) Shtatë pyetjet
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:34 nga Admin

» (Tregim Islam) Papagalli i mbretit
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:24 nga Admin

» (Tregim Islam) Vlerësoje para se ta humbësh
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:11 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i urtë
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 27 Jul 2022 - 20:10 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për gruan dhe gjarprin e saj
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:59 nga Admin

» (Tregime Islame) Këshilla e babait
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Rrobaqepësi gënjeshtarë
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe poeti
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:48 nga Admin

» (Tregim Islam) Mbreti dhe shërbëtori
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:37 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos u ndikoni nga njerëzit e këqinj dhe të ligë
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyTue 28 Jun 2022 - 10:16 nga Admin

» (Artikull) TË KËNAQI QË TË MASHTROJ!
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:23 nga Admin

» (Tregime Islame) Poeti me qyp
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:16 nga Admin

» (Shëndetësi) Kujdesi për veshkat gjatë stinës së verës
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:13 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i varfër
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:03 nga Admin

» (Tregime Islame) Fjala e mirë si pema e mirë
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:00 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi mbretin i cili vendosi të shpërblejë me një kurorë floriri
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos nënçmo asnjë vepër të mirë,
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi plakun e urtë që ja tregoi mbretit mëshirën e Allahut xh.sh
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:55 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi personin që shkoi në Haxh dhe gjeti një qese me flori
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi një njeri i cili kishte gjashtë vajza dhe gruan e kishte shtatzënë për herë të shtatë
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:45 nga Admin

» (Tregime Islame) Studenti që morri mësimin e jetës nga profesori
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:42 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për plakun që deshi të shpëtonte macen nga mbytja në lum
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:34 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregim pikëllues për gjyshin
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyTue 21 Jun 2022 - 20:04 nga Admin

» (Tregime Islame) Inat deveje
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyTue 21 Jun 2022 - 19:52 nga Admin

» (Tregime Islame) DHURATA E BUKUR E MATURANTIT
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:41 nga Admin

» (Tregime Islame) Babai dhe djali
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:36 nga Admin

» (Teme Islame) Rreze shprese
Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptySat 18 Jun 2022 - 20:18 nga Admin

Koha deri ne Ramazan
Kush është në linjë
557 përdorues në linjë: 0 anëtarë 0 të fshehur 557 vizitorë :: 1 Bot

Asnjë

Rekord i përdoruesve në linjë ishte 873 më Tue 13 Aug 2019 - 10:40
Filmi i ri ne aplikacion

Sondazh
A e falni namazin rregullisht?
1.Po 5 kohë elhamdulilah
Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty96%Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty
 96% [ 287 ]
2.Vetëm Sabahun
Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty0%Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty
 0% [ 1 ]
3.Kur kam kohë
 0% [ 1 ]
4.Vetëm Sabahun dhe akshamin
 0% [ 1 ]
5.Vetëm xhuman
Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty1%Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty
 1% [ 2 ]
6.Nuk falem hiq
Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty2%Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty
 2% [ 7 ]
Totali i votave : 299
Rissi ne Forum
Shkarko aplikacionin e Forumitduke klikuar këtu mbi fot

Statistikat
Forumi ka 3031 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri Fadil Grisholli

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 24389 artikuj v 13536 temat
PYETE HOXHËN

Gjeje Kiblen
Kohët e faljes së namazeve
Anketa Sondazhe
Alexa rang

Largimi prej gjynaheve - vazhdon

Shko poshtë 
AutoriMesazh
AFET BEADINI
Imam-Aktiv
Imam-Aktiv
AFET BEADINI

Numri i postimeve : 202
Data e regjistrimit : 15/04/2010
Mosha : 47
Nacionaliteti-Sheti : DOBERDOLL GOSTIVAR

Largimi prej gjynaheve - vazhdon Empty
MesazhTitulli: Largimi prej gjynaheve - vazhdon   Largimi prej gjynaheve - vazhdon EmptyWed 8 Jun 2011 - 10:23

Largimi prej gjynaheve
Shpesh herë shumica prej nesh ankohemi për mosknaqësinë në familjet tona nuk është rehatia që ka qenë më herët, se nuk është muhabeti që ka qenë në të kalumen nuk është kënaqësia e ushqim që e kemi ngrënë në të kalumen,se nuk dijmë me u knaqë me nimetet, begatit që I kemi në duarët tona, të gjitha këto I kanë sebebet dhe shkaqet e veta, pse ka ardhur situate në një gjendje të tyllë? .Sot inshalla do të mundohemi të flasim në lidhje me këtë çështje:Për largimin prej gjynaheve, sepse aqë sa të bëjmë ne gjynahe aqë do të na largojë All-llahu prej mëshirës së vetë. Gjinahet janë shkaktarë që ne të mos kemi rehati në shtëpijnë tonë, që neve të mos knaqemi me familjarët tonë , me grate tonë , me prindërit tonë, me fëmijët tonë, gjynahet janë shkak që ne të mos jemi të kënaqur me jtën tonë dhe me dhuntit që n n aka falur All-llahu xh.sh. Dije se cdo gjynah I bëmë është një hap më largë All-llahut xh.sh.thotë pejgamberi a.s :Çdo gjynah I bëmë është një pike e zezë në zemër, dhe sa ma tepër që bënë gjynahe aqë ma tepër të nxihet zemra, sa që vjenë momenti ajo zemër e zezë ashpërsohet ashtu sic është I ashpër guri dhe nuk pranonë më këshilla. Nuk pranon fjalët e Zotit, nuk pranonë fjalët e Pejgamberit, nuk pranon fjalët e dijetarëve, fjalët e hoxhës apo fajlët një dashamirëi I cili ia dëshironë të mirën në këtë dhe në botën tjetër.
I thua falë namaz, por përshkak gjynaheve të shumt, përshkak asaj se zemra e këtij njeriu është nxijë nuk pranon me falë namaz, I thua fale namazin e xhumasë sepsë një besimtarë që I le tri xhumaja pa arsye nbë pyetje është imani I tij, por ai përsëri nuk pranon këshilla.
I thuas se farzë është dhënja e zeqatit, a nuk pranon
I thua muslimanit duhet me e kryer obligimin e haxhit të cilin All-llahu I madhëruar ta ka obliguar një herë në jetë,me qenë mysafyr I All-llahut xh.sh . All-llahu xh.sh me haxhin të ka dhënë mundësi me ta fshijë të kaluarën tënde me të mëshiru me mëshirën e vetë.E sheh muslimanin se nuk e kryen këtë obligim madhëror të All-llahut dhe nuk I përgjigjet thyrjes së All-llahut të cilës thirrje I përgjigjen me miljona musliman, duke thën lebejk allalahume lebejk pot e përgjigjem o Allah po të përgjigjem ti ish Ai që na thirre në këtë vende të bekum, sepse Ti na zgjolle prej robëve tu për të na falur mëkatet tona unë të jamë përgjigjg lebejk allalahume lebejk .Për janë gjinahet ato që nuk na lënë neve me e kryer këtë obligim madhëror.
I thua femrës se farz dhe obligative është shamia dhe mbulesa për hyrë të Allahut ajo përshkak të gjunaheve nuk e pranon me u mbulu për hirë të All-llahut
Ne sot do të mundohemi të folim se cilat janë pasojat e gjynaheve ose mëkateve.Sepse kur e bënë nji gjynah nuk është punë e lehtë, sepse maspari me gjinahin që e bënë e ke shkel, ligjin e All-llahut krijuesit tëndë.Fëmiju si fëmijë nëse është I pakujdeshëm dhe pa ndëgjueshëm ndaj prindërit të tij e pret dënimit prej prindërit të tij.Ndaj shefit në punë e pret dënimin ndaj tij, lgjiet u dunjasë shum mirë I mësojm nëse ka dënim, mirpo ligjet e All-llahut, pasi që Allahu n aka trguar cka është obligative cka është haram, cka është farza shumica prej nesh I lëmë anash këto dhe nuk na interesonë .
Mos xhemat I nderuar se zoti ta ka ndalur kët punë, hajt be hoxhë se ne nji herë kemi ardhur në dunja , nji herë jam I ri unë. Ni herë kam adhur me jetu jetë dhe kam dëshirë me e jetu jetën ashtu sic dua une, prandaj dije se gjinahet janë prej shkaqeve që muslimanët nuk janë atje ku është dash të ishin, udhëhqës së tokës. Qëllimi I daljes së njeriut në këtë dunja ka qenë me udhëhqë me dunjan. Allhu se ka krijuar këtë dunja për homoseksualët, Allhu se ka krijuar këtë dunja për zinaqarët, Allhu se ka krijuar këtë dunja për rakixhijt për kamataxhijtë , as për haramxhijt hajanat , vjedhsit , mashturuesit ve ma halektu xhine vel inse ila li jabudun për allahut të ka krijuar mu dhe ti nuk I kam krijuar xhinët dhe njerëzit përvec se të më adhurojnë . E kjo tokë idhnohet me këto gjinahe.
Bënë vaki që gjinahi jemi dhe I juaji të jetë sebeb dhe All-llahu do na marë bereqetin. Ç’ka quhet gjynah? Gjinah quhet cdo mos bindje ndaj All-llahut. Nëse tij nuk I bindesh Zotit tënd dhe e shkel ligjet e Al-llahut , urdhërat nuk I punon , haramet I bënë, sunetin e pejgamberit a.s nuk I praktikon , me goj tregon shum respect shum dashuri dhe respekt ndaj Pejgamberit a.s por në vepra asgjë nuk punon. Dhe je shum largë sunetit të pejgamberit si në veshje, si në sjellje në ibadetin tënd, në familjen tënde. Atëherë nuk duhet të fajsosjshë askë përvec vetes,
VETEKULLAH VE JU ALIMUhuLLAH keni frikë All-llahun se Allahu wshtw ai që ju mësonë juve. Sa ma tepër të keshë frikë Allahun aqë mw tepër Allahu ka me ti cel mundesit e hajrit dhe të dijes, sa më tepër që të kesh dashuri ndaj haramit aqë më tepër kan me tu mshelë rrugët e hajrit. Nëse e sheh vetën se sun mund ta mësoshë një sure, nuk mundë të mësosh një hadith , smundesh ta mëshosh ni rregull fetare, e kam dijtë por e harojë dije se një prej faktorëve të haresës është gjynahi .

Tregohet një ndodhi me imam Shafiun se ka pasur një memori shum të madhe.Kur ka lexuar një libër apo Kur’an menjëherë e ka mësuar.Imama Shafiu kur kishte ardhur në Medine te imama Maliku që të mësojë prej tij ishte ulur në xhami ishte fëmijë ,Imama Shafiu duke dwgjuar hadithe prej imam Malikut, lunate dicka me gishta iamam Maliku e vërejti dhe I tha në fund të dersit: ti djal I vogël nuk kë ndejt aspak uretë, cka bojshe . Imama Shafiu thotw: Ti kur folshë unë I sjhkruajsha hadithet ne mendjen time. Mi trgo se cilat hadithe I kam pwrmendur. Imama Shafiu filloi me rend të gjitha hadithet edhe ate me zinxhirin e transmentuesëve krejt hadithet e dersit permendsh. Imam Maliku I thotë ti djalë I vogël sonte je misafir në shtëpinë time , e sheh se prej ketij djali ka hajr, prandaj edhe e mer ne shtepij. Kur hanë darkë e sheh se hanë shum. Fëmijë I vogël por han shum . E pyetën a unët je . Imam Shafiu I thotw: po I unët jam dhe se prej kur kam ardhur këtu askundi sun jam llëj si duhet prej frikës se ushqim që e haja nuk e dija se aështë hllal apo haram, por sonte në shtëpijnë e imam Malikut po ha rahat se e dij se 100% ushqimin e ka hallal. Ky ka qenë kujdesi I muslimanëve për riskun që e hamë pra një fëmijë ka pasur frikë All-llahun dhe është kujdesur për atë që e hanë ndërsa ne sot aspak nuk mendojmë. Imam Ebu Hanifja re vjet nuk ka hënëgër mish delje sepse ka ndëgjuar se një njeriut i aka vjedhur delen dhe prej frgës që mos e haja mishin e asaj delje të vjedhur nuk k a hëngër.
Imam Shafiu kur ishte ri me kwtw memori tw fortw tregonw se një dit nuk mundesha me e mësu faqen I shkova hoxhës tim dhe I thash e kam nji problem sun e mesoje mire faqen . Mw pyeti dhe me tha: mos ke bw donjë gjynah?. Imam shafiu I thotë jo.Mendo mire. jo I thasha kurcfar gjinahi nuk kam bë.Kam qwndruar nw Shtepij kam nuk kam dal askundi vetem ne shtepij dhe në xhamij. Mw tha mendo mire se gjinahi ta ka dobësuar memorien. Imama shafiu thotë fillova me mendu dhe me ra në mendë se një ditë duke shku në shtëpi era frynë dhe nji femre ia pash shputën e këmbës, ce kac ka mjaftu te imam shafiu me ju prish mmorija. FE ERSHEDENI ENEL ILME NURU VE NURULLAHU LA JUTA LIL ASI Ditura është drita e All-llahut e drita e All-llahun nuk I jepet gjynaqarit INALLAHE LA JEHDIL KAVMEL FASIKIN All-llahu thotë në Embarassed se nuk e udhëzon nji popull gjynaqar që me vetëdije bëjnë gjynahe .
Pra kjo porosi vlenë për nxënësit për studentët për ata të cilët dëshirojnë që të marrin dije. Kujdesu se cka shikonë në internet, kujdesu se cka shiqonë në tv, kujdesu se cka shikonë në rrugë, nëse dëshironë që Zoti të të japë prej dritës së tij ruaju nga harami, Sepse All-llahu nuk ia jepë dritën e Tij, nuk I jepë dituri një njeriu që është gjynaqar. Kujdesu ku shkonë, me cka meresh me cilën shoqërohesh , nëse dëshironë që Zoti të të japë prej dritës së tij, ruajau nga haramet sepse Zoti nuk I jpeë dituri atij që bënë gjynahe,.Pëvrc asaj pejgamberi a.s thotë: Kush I mbushë sytë në këtë botë me haram All-llahu sytë e tijë në ditën e gjykimit do ti mbush me zjar.
Vazhdon
Afet Beadini
03.06.2011
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Largimi prej gjynaheve - vazhdon
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
»  Largimi prej gjinaheve-fallit, horoskopit etj...Vazhdim
» Video Ligjerata nga Hoxha i nderuar Afet Beadini
» AFET BEADINI - LARGIMI PREJ GJYN AHEVE 3